Covasna: Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean, dotată cu un bloc operator modern

Georgiana Ioniță / 27 noi 2019 / 17:34

Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Fogolyán Kristóf" din Sfântu Gheorghe a fost dotată cu un bloc operator modern, pentru care s-au investit 670.000 de lei.

Managerul Spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că investiţia a fost cofinanţată de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna şi înlocuieşte o aparatură veche de aproape zece ani, notează Agerpres.

Şeful secţiei, dr. Albert Andras, a precizat că noul bloc operator prezintă o serie de avantaje, fiind, printre altele, mult mai precis şi uşor de utilizat de către medici.

De asemenea, asigură pacienţilor confort sporit, reduce considerabil riscul infecţiilor şi permite o recuperare mai rapidă în urma intervenţiilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că sănătatea reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale, amintind printre altele că numai în acest an Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a beneficiat de aparatură medicală nouă în valoare de 18 milioane de lei din fonduri asigurate din bugetul de stat şi cel judeţean.

"În urmă cu zece ani, spitalul judeţean era un şantier (...) S-a dovedit că noi, Consiliul Judeţean suntem gazde mai bune decât a fost statul, mă refer la sistemul de sănătate şi, în speţă, la spitalul nostru. (...) Eu nu ştiu cum funcţionează alte spitale din ţară, dar aud şi văd şi citesc în ziare că sunt probleme, dar la noi problemele se micşorează", a mai declarat Tamas Sandor.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy