Covasna: Spitale și cabinete medicale, puse să dea înapoi 300.000 de lei

Dana Lascu / 11 dec 2018 / 17:06
Nereguli descoperite la unele spitale și cabinete, bani imputați
Nereguli descoperite la unele spitale și cabinete, bani imputați

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a imputat și a recuperat în mare parte, în primele nouă luni din acest an, peste 300.000 de lei de la furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport al instituţiei. În principal este vorba de servicii decontate incorect și de rețete compensate dublate. 

Potrivit documentului, citat de Agerpres, în perioada menționată au fost efectuate 71 acțiuni de control în domeniul asistenței medicale primare, ambulatoriului clinic și paraclinic de specialitate, stomatologic, asistenței medicale spitalicești, îngrijirii medicale la domiciliu, asistenței medicale de recuperare, farmacii și programelor naționale de sănătate, fiind verificate, printre altele, modul de respectare a clauzelor contractuale și concordanța dintre serviciile medicale raportate de furnizori și cele decontate de către CJAS.

Același raport arată că sumele imputate au avut o valoare de 306.631,21 lei, din care peste 264.000 lei în ambulatoriul clinic de specialitate, și au fost recuperate în totalitate.

Ce nereguli s-au constatat

Printre neregulile constatate de Compartimentul de Control al CJAS Covasna s-au numărat servicii medicale eronat raportate, dublate la raportare, incomplet consemnate sau neregăsite în evidență primară, rețete prescrise unor pacienți care la acea dată nu figurau pe lista medicului de familie, două rețete pe lună de pacient prescrise în cadrul programului de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri din pensiile până la 900 lei pe lună, rețete prescrise în cadrul programului pentru compensare cu 90% a medicamentelor pentru persoane cu pensia mai mare decât limita de 900 lei pe lună, precum și rețete prescrise pentru medicamente care, conform protocoalelor terapeutice, nu pot fi prescrise de medicul de familie.

De asemenea, au fost imputate consultații și rețete prescrise unor pacienți care figurau internați în spital, consultații efectuate la date anterioare emiterii biletului de trimitere, precum și servicii medicale și consultații la domiciliul pacientului neregăsite în evidența primară, respectiv nesemnate cu cardul, se arată în raportul CAS, postat pe site-ul Prefecturii Covasna.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy