COVID-19: 29 de oameni infectați la un centru de bătrâni

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Nu mai puțin de 29 de oameni de la Centrul de Îngrijire Vârstnici din Baia Sprie sunt infectate cu noul coronavirus. DSP a demarat o anchetă epidemiologică.

Un focar de COVID-19 a fost declarat la un centru privat de îngrijire a vârstnicilor din Baia Sprie. 23 sunt beneficiari și șase persoane sunt angajați ai centrului. 
„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să vă comunice faptul că la un centru rezindețial privat din orașul Baia Sprie au fost confirmate infectate cu noul Coronavirus 29 de  persoane, din care șase angajați și 23 de beneficiari ai serviciilor de asistență socială. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la Căminul de Îngrijire Vârstnici privat din Baia Sprie. Toate aceste persoane sunt asimptomatice, au fost mutate și izolate în cadrul centrului rezidențial și beneficiază de asistență medicală zilnică, asigurată de personal medical în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Contacții direcți ai celor șase angajați confirmați au fost carantinați pe o perioadă de 14 zile. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus efectuarea dezinfecției și au fost luate toate măsurile de protecție individuală în cadrul centrului. De asemenea, se efectuează ancheta epidemiologică”, arată CJSU Maramureș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel