COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze

Cătălina Burghelea / 04 feb 2021 / 10:40
COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels
COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels

Când e cazul ca femeile însărcinate să se vaccineze contra COVID-19.

Expertul în fertilizare Andreas Vythulkas a dezvăluit, joi, 4 februarie, că vaccinul împotriva SARS-COV-2 este indicat femeilor gravide, ba chiar benefic, în funcţie de caz, însă fiecare pacientă trebuie să vorbească mai întâi cu medicul care îi urmăreşte sarcina.

"La pacientele mele gravide care s-au infectat, au făcut toate forme uşoare. Pare că gravidele sunt mai protejate faţă de celelalte femei", a precizat medicul la Antena 3

Sfat pentru femeile gravide

 

"Eu, la pacientele mele care vor să intre într-o procedură, le spun să se vaccineze. Nu s-a spus că, dacă se vaccinează, nu rămân apoi gravide. Aşa că pot să se vaccineze şi să rămână gravide.

Iar dacă e sarcină obţinută prin fertilizare in vitro sau pe cale naturală, mai puţin contează.

Dar trebuie evaluat fiecare caz în parte. Mai ales dacă e o gravidă care are şi alte probleme de sănătate, vine şi virusul, imunitatea e mai scăzută, atunci trebuie să se vaccineze, că e mult mai riscant să rămână neprotejată.

Recomandarea e ca toate gravidele care vor să se vaccineze să ceară un sfat de la medicul lor care le monitorizează sarcina. Apoi să ia o decizie", a spus medicul Andreas Vythulkas.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy