COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze

COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels
COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels

Când e cazul ca femeile însărcinate să se vaccineze contra COVID-19.

Expertul în fertilizare Andreas Vythulkas a dezvăluit, joi, 4 februarie, că vaccinul împotriva SARS-COV-2 este indicat femeilor gravide, ba chiar benefic, în funcţie de caz, însă fiecare pacientă trebuie să vorbească mai întâi cu medicul care îi urmăreşte sarcina.

"La pacientele mele gravide care s-au infectat, au făcut toate forme uşoare. Pare că gravidele sunt mai protejate faţă de celelalte femei", a precizat medicul la Antena 3

Sfat pentru femeile gravide

 

"Eu, la pacientele mele care vor să intre într-o procedură, le spun să se vaccineze. Nu s-a spus că, dacă se vaccinează, nu rămân apoi gravide. Aşa că pot să se vaccineze şi să rămână gravide.

Iar dacă e sarcină obţinută prin fertilizare in vitro sau pe cale naturală, mai puţin contează.

Dar trebuie evaluat fiecare caz în parte. Mai ales dacă e o gravidă care are şi alte probleme de sănătate, vine şi virusul, imunitatea e mai scăzută, atunci trebuie să se vaccineze, că e mult mai riscant să rămână neprotejată.

Recomandarea e ca toate gravidele care vor să se vaccineze să ceară un sfat de la medicul lor care le monitorizează sarcina. Apoi să ia o decizie", a spus medicul Andreas Vythulkas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel