COVID. Dr Beatrice Mahler: avem de a face cu un virus care este extrem de mobil

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Beatrice Mahler. Foto: Agerpres
Dr Beatrice Mahler. Foto: Agerpres

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marisu Nasta, spune că ”nu reușim să convingem suficientă populație” să se vaccineze.

Doctorița Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, spune că vaccinul anti-COVID protejează de o formă severă de boală și că nu se reușește convingerea unei suficiente populații din România care să înțeleagă că ”doza de anticorpi pe care o formează organismul atunci când este vaccinat îi protejează de o formă extrem de dură de boală, care ar putea să îi coste viața”.

”Știm foarte bine că vaccinul protejează de o formă severă de boală. Chiar dacă ne infectăm, șansele să ajungem în spital vaccinați sunt extrem de mici. Din păcate, nu reușim să convingem în România suficientă populație să înțeleagă că doza de anticorpi pe care o formează organismul atunci când este vaccinat îi protejează de o formă extrem de dură de boală, care ar putea să îi coste viața. (...) 

E procentul de persoane care s-au vaccinat, pe de o parte, care face diferența, dar face diferența și educația, și respectarea regulilor pentru că știm că, pe lângă vaccin, este foarte important ca masca să fie purtată pentru că avem de-a face cu un virus care este extrem de mobil, își schimbă structura și, o dată cu schimbarea structurii, își schimbă și agresivitatea, și mecanismul prin care el reușește să păcălească anticorpii pe care îi avem formați, și atunci nu ajunge doar vaccinul, dar este primordial, trebuie să ținem cont că celelalte măsuri, mai ales atunci când vorbim de transmitere comunitară, trebuie strict respectate”, a mai precizat Beatrice Mahler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel