Cristian Bușoi: buget UE mai mare pentru Sănătate în următorii 7 ani

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cristian Bușoi  FOTO: Cristian Bușoi
Cristian Bușoi FOTO: Cristian Bușoi

Europarlamentarul Cristian Bușoi a vorbit la dezbaterea DC Media Group ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie” despre investițiile UE în sănătate în următoarea perioadă.

Uniunea Europeană a anunțat recent o nouă alocare financiară pe sănătate. Despre aceasta a detaliat europarlamentarul Cristian Bușoi la dezbaterea online ”Reforma în Sănătte. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizată de DC Media Group:

”Cel mai bun semn pe care l-am salutat pentru că sunt direct implicat ca și raportor al Parlamentului European pentru programul de sănătate al Uniunii Europene 2021-2027 a fost anunțul de acum două zile al doamnei von der Leyen care a anunțat un nou program de sănătate, independent, cu un buget mult mai mare și cu obiective mult mai extinse. Dacă înainte de criză programul acesta de Sănătate al UE avea în jur de 437 de milioane de euro, pentru următorii 7 ani, anunțul de acum duce către un program cu un buget de 9,4 miliarde de euro, o creștere de 18 ori și cu obiective mult mai ambițioase. Sunt două mari direcții de acțiune. Una dintre ele este pregătirea Uniunii Europene pentru viitoare crize. A doua mare direcție este legată de investiții în infrastructurile de sănătate și instruirea personalului. Este un semnal politic foarte important”.

Europarlamentarul a mai precizat că fondurile alocate vor fi și pentru investiții în dezvoltarea de tratamente, în producere de materiale consumabile (măști, dispozitive medicale etc). Iar din punct de vedere politic, accentul se va pune, în următoarea perioadă, pe investiții. ”În următorul exercițiu financiar, din banii alocați României, care sunt separați de acest exercițiu financiar, vom avea un program operațional pe sănătate. Vor fi câteva miliarde de euro din banii alocați României pe care îi vom investi în sănătate; o parte pentru cele trei spitale regionale”, completează Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel