Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății

Angela Sabău |
Data publicării:
Cseke Attila, ministru interimar al Sănătății   Foto: digi24
Cseke Attila, ministru interimar al Sănătății Foto: digi24

Cseke Attila a preluat portofoliul de ministru interimar al Sănătății. 

Cseke Attila este ministurl interimar al Sănătății. El spune că și una dintre priorotăți este să asigure capacitatea instituțională a spitalelor de a gestiona valul 4 al pandemiei de COVID-19 și, de asemenea, să asigure prezența fizică a elevilor în școli.

„Ieri după masă am preluat mandatul interimar de ministru al Sănătății și am fost aici, am semnat protocolul de predare-preluare cu doamna ministru Mihăilă și am avut o discuție cu conducerea Ministerului Sănătății, pe care evident că o să continui în următoarele zile.

Sunt câteva chestiuni care ne preocupă și care au fost pregătite – în primul rând, cel mai important lucru, menținerea capacității instituționale a unităților sanitare de gestionare a pandemiei, a valului 4.

S-a pregătit această decizie pe care categoric o susținem, în sensul menținerii deschise a spitalelor cu fluxuri mixte Covid și non-Covid, acesta este unul din cele mai importante deziderate, acela de a asigura această capacitate instituțională”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul a vorbit și despre noul an școlar, programat să înceapă pe 13 septembrie, când debutează și campania de vaccinare în unitățile de învățământ.

„Pe de altă parte, suntem la începutul anului școlar, și aici categoric o să am discuții chiar astăzi cu domnul ministru al Educației, pentru că aici și ordinul este comun, dar și reglementările sunt comune. Scopul nostru este acela de a asigura menținerea prezenței fizice a elevilor – sigur, în anumite condiții.

Începe campania de vaccinare în unitățile de învățământ în 13 septembrie și apoi în învățământul universitar. Îndemn atât părinții – evident, părinții pentru copii, fiind vorba de un consimțământ al părintelui obligatoriu pentru vaccinarea copiilor – dar și cadrele din aceste unități de învățământ să se vaccineze. Vaccinul este sigur, este singura metodă de a ne apăra de această pandemie”, a adăugat ministrul interimar al Sănătății, citat de B1 tv.

Cseke Attila a mai fost ministru al Sănătății în perioada 23 decembrie 2009 - 17 august 2011, din partea UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel