Cum reduci porii dilatați. Soluția la îndemână pentru un aspect fin al tenului

Angela Sabău |
Data publicării:
Aspect fin al tenului
Aspect fin al tenului

Porii prea dilatați dau un asect neplăcut tenului. Iată soluții ușoare și la îndemâna oricui de a reduce aspectul dilatat al porilor.

Porii apar pe toată pielea și sunt în esență mici deschideri care sunt conectate la foliculii de păr. Eliberează ulei și transpirație, ceea ce permite pielii să rămână hidratată și corpului să-și regleze temperatura de bază.

Cât de vizibil apar porii, depinde de obicei de câteva lucruri, în special de tipul de piele și de genetică. Cu toate acestea, dacă ați observat recent că porii dvs. par mai vizibili, s-ar putea reduce la sebum excesiv sau daune provocate de soare, mai puțină elasticitate a pielii.

Deși sebumul (uleiul) este produs în mod natural în glanda sebacee a pielii și este esențial pentru a-l menține hidratat, este posibil să aveți prea mult. A avea o piele cu adevărat grasă poate fi vinovatul porilor mari, deoarece le poate bloca și le poate crește.

Dacă petreceți prea mult timp la soare de ani de zile, s-ar putea să fie un factor care să contribuie la dilatarea porilor. Pielea se îngroașă cu expunerea la soare, ceea ce face creșterea porilor. Pentru a evita orice daune suplimentare, evitați să ieșiți afară la orele amiezii și purtați întotdeauna protecție solară.

Pielea tânără și cu elasticitate mare este mult mai puțin probabil să aibă pori dilatați. Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim, pielea devine mai puțin elastică. Acest lucru o face să se slăbească și să facă porii să pară mai mari.

Cum reduci porii dilatați

Iată doi pași simpli pentru a reduce dilatarea porilor

Curățați zilnic. Păstrarea pielii fără bacterii și excesul de ulei este cel mai important pas pentru a asigura porii mai mici. Asigurați-vă că vă curățați pielea dimineața și seara folosind un produs natural și apă caldă. Dacă aveți pielea grasă, alegeți un produs de curățare pe bază de apă sau gel, mai degrabă decât unul care este cremos sau conține ulei. Pentru cele mai bune rezultate, stropiți-vă fața cu apă călduță și masați încet cu produsul de curățare a tenului timp de aproximativ un minut înainte de a-l clăti și de a vă masa pielea.

Exfoliați săptămânal. Exfolierea ar trebui să facă parte din rutina de frumusețe, indiferent dacă aveți sau nu pori dilatați. Vă permite să curățați celulele moarte ale pielii sau excesul de sebum care ar putea să vă blocheze porii și să-i facă să pară mai mari. Cel mai bine este doar să exfoliați o dată pe săptămână și să începeți cu un exfoliant delicat care nu vă irită pielea.

Recomandarea specialiștilor: Folosiți creme cu factori de protecție solară

Păstrarea pielii protejate de razele nocive ale soarelui este o modalitate cheie de a reduce probabilitatea creșterii porilor. Investiți într-o cremă hidratantă sau grund care conține SPF15 sau mai mult. Dacă este o zi deosebit de însorită, poate doriți să schimbați această opțiune pentru protecția solară cu un rating mai mare.

Nu vă atingeți fața! Acest sfat final se aplică și în cazul în care sunteți deosebit de predispusă la acnee. Mâinile noastre sunt pline de bacterii care se pot transfera direct în pori dacă vă atingeți frecvent fața

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel