Cum să-ți menții pielea sănătoasă pe timpul verii

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum să-ți menții pielea sănătoasă pe timpul verii
Cum să-ți menții pielea sănătoasă pe timpul verii

Pielea, cel mai mare organ al omului, are nevoie constantă de o atenție deosebită pentru a rămâne într-o formă plăcută. 

Atât din punct de vedere vizual, cât și tactil, pielea poate avea o formă frumoasă indiferent de vârsta pe care o avem. Bineînțeles că acest fapt se raportează și la procesul absolut firesc de îmbătrânire.

Pentru problemele dermatologice care persistă sau care au o natură mai gravă, medicul specialist în dermatologie Cluj sau din alte orașe este singurul care poate oferi indicații corecte și competente. Programează o vizită pentru a afla exact schema de tratament potrivită pentru problema cu care te confrunți.

Razele soarelui nu aduc doar beneficii asupra corpului uman, ci și efecte nocive din punct de vedere dermatologic. Cele mai întâlnite dintre acestea sunt îmbătrânirea prematură, ridurile, pigmentarea neuniformă, acnee solară și alte afecțiuni.

Sănătatea pielii în timpul sezonului călduros este un fapt care va trebui să te preocupe constant. Produsele, ritualurile de îngrijire, hidratarea, evitarea expunerii la soare în orele de vârf sunt doar câteva aspecte de care trebuie să ții cont.

Sfaturi pentru hidratarea și protejarea pielii în timpul verii

Conform specialiștilor, aspectul și textura pielii se modifică de la un an la altul. Cele mai intense modificări sunt înregistrate la finele verii, atunci când pielea a depășit una dintre cele mai traumatizante perioade. Pentru a proteja și hidrata pielea, iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont:

1. Protecția solară

Indiferent dacă ești femeie sau bărbat, niciodată să nu-ți lipsească protecția solară de pe corp, indiferent dacă te expui pentru câteva ore sau pentru câteva minute. În funcție de aceste aspecte, poți alege doar nivelul factorului de protecție, nu și folosirea lui, pentru că aceasta din urmă este obligatorie.

2. Curățarea pielii

Încearcă de cel puțin 2 ori pe zi să-ți cureți pielea feței și, în special, înainte de culcare să ai un ritual în acest sens. Produsele de curățare au un impact semnificativ atunci când intră în contact cu tenul, astfel că trebuie să ai în vedere calitatea celor pe care le folosești.

3. Consumă multe lichide

Încearcă în perioada verii să depășești oricât de mult posibil media recomandată pentru consumul de lichide. Apa este sursa de vitalitate, regenerare, elasticitate și fermitate pentru orice ten.

4. Loțiuni calmante

Dacă ne raportăm la o vacanță la mare, ar fi aproape imposibil să ne ferim constant de soare. După ce ne asigurăm că am oferit pielii protecția de care are nevoie și am încetat expunerea la soare, este recomandat să folosim loțiuni pentru calmare.

Cum să previi și să tratezi problemele comune ale pielii în sezonul cald

Oricât de mult am încerca să ne ferim de razele călduroase ale soarelui, în perioada verii ne-ar fi aproape imposibil. Mersul la cumpărături, plimbările cu cei mici și, mai ales, vacanțele sunt principalele momente în care soarele oferă pielii și efectele sale mai puțin plăcute. Iată care sunt principalele probleme cu care ne confruntăm în sezonul cald și cum le putem preveni sau trata:

1. Arsurile solare

Poate cea mai des întâlnită problemă în cazul expunerii la soare sunt arsurile. Nu doar că sunt inestetice, dar acestea sunt și foarte dureroase. Pentru a le preveni, alege o cremă cu factor de protecție solar ridicat pe care să o aplici într-un strat generos înainte de expunerea la soare.

2. Hidratare

Consumul de lichide este cea mai bună metodă prin care să te asiguri că îți menții întreg corpul hidratat. Atât aspectul pielii, cât și al părului sau unghiilor depind de cantitatea de apă pe care o consumi zilnic. Asigură-te că îi oferi corpului tău ceea ce are nevoie și din interior, nu doar la exterior.

Articol susținut de Anastasios Medical, o rețea medicală cu clinici în Cluj, Bacău și Zalău. Pentru mai multe detalii și programări, vizitați anastasios.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel