Cum scoți părul de pisică de pe haine. SFATURI UTILE

Dana Lascu |
Data publicării:
Pisică. Foto: Pixabay
Pisică. Foto: Pixabay

Dacă ați ales orice altă rasă de pisică decât Sphynx, veți avea păr de pisică în casă și pe haine. De obicei, poți identifica un iubitor pisici ba chiar și culoarea animalului de companie după părul care se agață de hainele lui. Iată cum scapi de firele enervante: 

Primul pas este prevenirea năprâlirii (căderii) excesive a pisicii. Pentru asata apelați la un medic veterinar care vî va recomanda cel mai bun tratament pentru pisigca dumneavoastră. 

Dar oricât de sârguincios ați fi în îngrijirea animalului de companie, acesta tot va lăsa păr în jurul său. Și orice țesături care au o textură mai strânsă (catifea, lână sau pielea de căprioară) sau care produc energie statică (orice fibre artificiale) vor atrage părul căzut din blana felinei. În plus, trebuie să știți să pisicile năpârlesc natural de două ori pe an: primăvara – când scapă de blana groasă de iarnă, și toamna – când blana se îngroașă ca să le ajute să treacă peste frigul iernii. 

Dar există câteva modalități prin care poți scăpa de părul de pe haine:

- Reduceți energia statică de pe haine folosind un spray anti-static, o soluție, detergent sau balsam care au astfel de proprietăți, pentru a face țesătura nu nu mai atragă părul căzut din blana pisicii, iar pe cel care totuși se prinde – mai ușor de scos. 

- Așezați obiectul acoperit cu blană într-un uscător de haine pe un ciclu de căldură scăzut, cum ar fi Permanent Press, cu câteva cârpe umede din microfibră (părul se va lipi de cârpele din microfibră) și lăsați-l până când este ușor umed. Scoateți hainele din uscător și folosiți o perie pentru haine sau o rolă lipicioasă de scame pentru a îndepărta blana rămasă.

- Dacă aveți haine de lână pline cu păr de pisică folosiți un dispozitiv cu abur pentru ele sau agățați-le într-o baie cu aburi înainte de a utiliza peria pentru haine. Umezeala va ajuta fibrele să se relaxeze și să elibereze părul animalelor de companie, facilitând periajul.

- O rolă lipicioasă pentru haine este adesea cea mai bună pentru îndepărtarea părului animalului de companie. Dacă nu aveți una (sau nu o puteți găsi), folosiți o bandă de ambalare (scotch) robustă înfășurată în jurul mâinii cu partea lipicioasă în afară.

- Dacă nu aveți o rolă de scame sau o perie pentru haine, căutați sub chiuveta din bucătărie câteva mănuși de spălat vase. Dacă le umeziți ușor și le frecați peste haine, statica pe care o creează și textura palmelor vor face ca firele de păr rătăcite să se agațe de mănuși. Odată ce sunt acoperite cu păr, le clătiți și le folosiți din nou până scăpați de părul nedorit, notează thespruce.com. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel