Cumpărăturile de Crăciun pot fi la fel de stresante ca participarea la un maraton

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Umblatul prin magazine poate creşte ritmul cardiac cu aproximativ 30% astfel încât cumpărăturile de Crăciun pot fi la fel de stresante ca participarea la un maraton, arată un studiu realizat la comanda unui magazin on-line.


"Umblatul prin magazine vă poate creşte ritmul cardiac cu aproximativ 30%. (...) 55% dintre persoanele care merg la shopping au atins oboseala cauzată de cumpărăturile festive în doar 45 de minute, iar 80% dintre participanţi au avut o dereglare a ritmului cardiac, care presupune creştere a numărului de bătăi ale inimii faţă de normal", se arată în studiul efectuat la comanda unui magazin online şi care a investigat răspunsuri ale cumpărătorilor, care au purtat un aparat de măsurare a ritmului cardiac, în timpul unei sesiuni de shopping de 60 de minute.

Sesiunile de cumpărături în reprize scad stresul și devenim mai cumpătați

Pentru a evita aceste probleme, studiul recomandă cumpărătorilor efectuarea sesiunilor de cumpărături festive în reprize scurte, denumite ''cumpărături intensive în interval scurt'', urmate de perioade scurte de recuperare. Acest tip de antrenament va menţine ritmul cardiac ridicat, precizează sursa citată.

"Reprizele de circa 10 minute de cumpărături online sau achiziţionarea de articole unice în pauza de masă pot să scadă stresul şi ajută la echilibrarea nivelului de adrenalină. De regulă, potrivit studiilor noastre, pe anumite site-uri de cumpărături, luni este ziua cu cele mai bune oferte pentru cumpărături online. De asemenea, unele articole sunt cu circa 18% mai ieftine în magazinele online la începutul săptămânii decât vineri, sâmbătă sau duminică. Astfel cumpărătorii pot economisi sute, chiar mii de lei pe an doar prin schimbarea zilei în care îşi fac cumpărăturile pe internet", explică Simion Cata, directorul marketplace-ului www.negociat.ro.

Ce produse sunt mai ieftine de Sărbători?


O altă cercetare efectuată de Negociat.ro, pe un eșantion format din 7642 de produse analizate timp de trei luni prin comparare pe site-urile de profil, arată că jocurile de familie au fost cu în medie 18,1% mai ieftine în ziua de luni decât vinerea. Totodată, ochelarii de soare au fost cu 17% mai ieftini și jocurile video au fost cu 15,2 % mai ieftine lunea decât sâmbăta.
Cercetarea, focusată pe articole de relaxare, a descoperit că trackerele de fitness și corturile au fost cu 7,8% mai ieftine la începutul săptămânii, trambulinele au fost cu 7,7% mai ieftine, în timp ce valizele au fost cu 8,9% mai ieftine. Diferențe mai mici au fost realizate la console de jocuri, tunzătoare de iarbă, pantofi de alergare, scaune de mașină și grătare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel