Dan Zaharescu, ARPIM: e extrem de importantă o comunicare COERENTĂ legată de vaccinuri

Florina Pop / 28 ian 2021 / 17:29
EXCLUSIV
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM.  FOTO: DC Medical
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM. FOTO: DC Medical

Dan Zaharescu de la ARPIM a declarat la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor” că este esențială o comunicare ”coerentă” în privința vaccinurilor împotriva COVID.

Invitat la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de DC Media Group, Dan Zaharescu de la ARPIM a vorbit despre nevoia de informare corectă și coerentă despre vaccinurile împotriva infecției COVID. Acesta a subliniat că, în acest moment, nevoia de vaccinuri anti-COVID se ridică la ”ordinul sutelor de milioane de doze, dacă nu chiar miliarde de doze, pentru a asigura punerea sub control a pandemiei”.

”La nivelul producătorilor este destul de dificil să promovezi produsele tale. Există o serie de reglementări. Campaniile, teoretic, nu pot fi conduse pe produs, cel puţin nu în UE, nici în România. Ne putem doar alia mesajelor legate de importanța vaccinării, a procesului de vaccinare. Aici, rămâne la latitudinea medicilor sau a circuitelor logistice care să decidă cu ce vaccin ne vom vaccina. Acum, există două vaccinuri care sunt autorizate în UE. Cel de-al doilea are nişte constrângeri vizavi de cantităţile care sunt disponibile. Numărăm orele până la momentul în care un al treilea vaccin va fi autorizat în UE.

Se generează şi o diversitate din acest punct de vedere, dar este extrem de important să existe o comunicare coerentă vizavi de vaccinuri. Noi ne-am oferit să sprijinim întreg acest proces de comunicare cu menţinerea neutralităţii vizavi de produsele care urmează să fie administrate în cadrul acestui proiect”, a declarat Dan Zaharescu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy