Dan Zaharescu (ARPIM): Avem nevoie de un parteneriat strategic care să ajute sistemul de sănătate în epidemii

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Medic
Medic

Dan Zaharescu, președinte ARPIM, a vorbit, în cadrul dezbaterii ”Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, despre nevoia unui pact strategic între toți actorii sistemului sanitar pentru ca sistemul de sănătate să poate face față epidemiilor și pandemiilor.

Invitat la dezbaterea online ”Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DC Media Group, președintele ARPIM, Dan Zaharescu, a subliniat că pandemia COVID a lăsat urme adânci la toate nivelurile, iar un parteneriat între toți actorii sistemului medical ar întări sistemul în fața epidemiilor.

”Pandemia cu COVID a lăsat urme adânci atât la nivelul stării de sănătate a populației, a accentuat presiunea asupra sistemelor medicale și a generat efecte socio-economice negative fără precedent.

(...) Toate aceste soluții pe care noi le propunem, tot acest dialog nu poate fi materializat fără încheierea unui parteneriat între actorii implicați și industrie, iar pentru a consolida sistemul de sănătate și a-l face mai rezilient în fața unor situații de epidemii și de pandemii cum sunt cele cu care ne-am confruntat până acum, aceste măsuri să fie incluse într-un pact al inovației ăn sănătate pe care noi să-l agreăm cu autoritățile și care să ajute la întărirea sistemului sanitar românesc. Iar un astfel de parteneriat strategic de succes între industria farmaceutică și autoritățile ar însemna găsirea de soluții de tratament și prevenție care să rescrie șansele pacienților români la o viață mai bună”, a afirmat Dan Zaharescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel