De ce să îți aplici sare pe păr. Trucul genial care îți va transforma podoaba capilară

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sare - FOTO: Freepik@julenochek
sare - FOTO: Freepik@julenochek

De ce să îți aplici sare pe păr. Află care sunt cele cinci beneficii ale acestui truc.

De ce să îți aplici sare pe păr. Sarea este cel mai intens condiment utilizat în bucătărie la prepararea alimentelor. Dar, aceasta are întrebuințare în multe domenii, inclusiv medicină sau chiar cosmetică.

Iată cum te ajută sarea dacă o aplici pe păr. Cele cinci beneficii magice de a folosi sare pe parul tau, te vor face să economisești timp, bani, dar și să ai o podoabă capilară sănătoasă.

Dacă cumpărarea serurilor și șampoanelor de păr scumpe ți-a făcuto gaură în buzunar, sarea poate fi de mare ajutor. Opțiunea secretă și economică pe care ai așteptat-o pentru a-i oferi părului textura și volumul pe care ți le dorești este chiar acolo ascunsă în bucătăria ta.

Ți-ar fi greu să crezi, dar sarea pe care o folosești pentru a spori aroma alimentelor tale se poate dovedi a fi și cea mai economică parteneră de păr. Iată, totuși, care sunt beneficiile sării asupra părului.

Sarea te scapă de mătreață

Cel mai frecvent motiv din spatele apariției mătreții sunt celulele moarte ale pielii de pe scalp care se transformă în fulgi. În plus, la apariția mătreții contribuie și creșterea fungică cauzată de umiditate. Cel mai popular ingredient al bucătăriei tale, sarea, nu numai că ajută la absorbția excesului de ulei, umiditate și umiditate de pe scalp, dar îmbunătățește și îndepărtarea ușoară a mătreții în timpul spălării părului.

Presară puțină sare pe scalp și masează-l ușor. După ceva timp, spălați-l ca și cum v-ați spăla în mod normal părul. Ai fi surprins să vezi rezultatele.

Vezi și: Planta care previne bolile cardiace și cerebrale. Are și efect afrodisiac. Conține Vitamina C, antioxidanți și minerale. O poți consuma în ciorbe, salate sau chiar suc

Sarea face ca firul de păr să devină mai puternic

Exfolierea părului este un factor important pe care tindem întotdeauna să-l subestimăm. Utilizarea serurilor chimice și a produselor pentru păr face ca părul să-și piardă strălucirea și, de asemenea, face scalpul destul de uscat. Exfolierea scalpului cu un amestec de șampon și sare ajută la oferirea unui efect rapid de fixare a părului.

Nu numai că îți face părul să pară voluminos, dar promovează și îngroșarea firului de păr cu timpul. Luați cât mai mult șampon de care aveți nevoie și amestecați-l cu sare (jumătate din cantitatea șamponului). Masați ușor și lăsați-l pe păr pentru câteva minute. Spălați-vă părul cu apă rece. După câteva utilizări veți observa că firul de păr este mai gros și mai strălucitor. 

Vezo și: Scapă de acnee: opt obiceiuri pentru o piele curată și sănătoasă

Sarea promovează creșterea părului

Pentru cei dintre voi, care s-au luptat cu probleme  legate de păr, în special la schimbarea anotimpului, sare de mare este cel mai natural și mai ieftin ingredient disponibil pentru a vindeca problema. Sarea deschide porii blocați pe scalp, permițând astfel o creștere adecvată a părului. Încearcă să-ți masezi părul cu puțin ulei și sare de câteva ori pe săptămână și ai putea să-ți vezi părul crescând mult mai repede decât înainte.

Sarea împiedică părul să devină uleios

Dacă părul tău este gras, atunci sarea îți poate veni în ajutor. Este normal ca firele de păr să aibă o cantitate de ulei, însă când acesta este în exces apar alte probleme.

Sarea reglează secrețiile din glandele sebacee care sunt responsabile pentru eliberarea uleiului în scalp. Astfel, sarea are rolul de a îmbunătăți calitatea părului tău.

Vezi și: Cât de pură este apa de ploaie pe o planetă toxică. "NU mai e sigură de băut sau de spălat!". Dorobăț: Riscul de contaminare cu bacterii, foarte ridicat

Sarea ajută la circulația sângelui

Sarea de mare este o altă formă de sare care intensifică circulația sângelui la nivelul scalpului, stimulând astfel creșterea părului. Diferitele minerale prezente în sarea de mare – calciu, zinc, magneziu, bromură, sulf și clorură de sodiu – au multe beneficii care se combină pentru a oferi părului o textură, un volum, o strălucire și o rezistență mult mai bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel