De ce să pui un strop de oțet peste cartofii prăjiți. Vei iubi rezultatul

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Dacă îți dorești cartofi crocanți, prăjiți în mai puțin ulei, apelează cu încredere la oțetul alb.

Înainte de a te apuca de gătit, este esențial să ții cont de calitatea cartofilor. Idealul este să optezi pentru cartofii Bintje, recunoscuți pentru culoarea gălbuie, forma rotunjită sau ovală și carnea făinoasă. Avantajul lor este legat de conținutul de amidon, care este ideal pentru formarea unei cruste crocante. 

Odată ce ți-ai ales bine cartofii, treci la gătit. Dacă îi stropești cu oțet alb, cartofii vor ieși crocanți. 

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

ceva apă

cartofi

ulei pentru prăjit

1 lingură de amidon de porumb

2 linguri de oțet alb

Mod de preparare:

1. Pentru început, curăță cartofii și taie-i bețișoare. 

2. Pune-i într-un castron mare și stropește-i cu oțet alb. 

3. Acoperă cartofii cu apă rece și lasă-i așa aproximativ 10 minute.

4. Strecoară-i de apă, apoi șterge cartofii cu un prosop curat și bate-i ușor pentru a îndepărta excesul de apă.

5. Pune cartofii într-un castron și presară amidon de porumb peste ei, amestecând bine. 

6. Coace cartofii la cuptor. Pentru a face acest lucru, așază cartofii uscați pe o foaie de copt, apoi presară ușor un strop de ulei de măsline. Gătește 25 de minute, la 200 de grade Celsius. Sau prăjește-i în puțin ulei de măsline, în tigaie. 

Beneficii cartofi

 

Conțin antioxidanți

Cartofii sunt bogați în compuși precum flavonoizi, carotenoizi și acizi fenolici. Acești compuși acționează ca antioxidanți în organism prin neutralizarea moleculelor potențial dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi, potrivit acestui studiu

Spre exemplu, un studiu cu eprubete a constatat că antioxidanții prezenți în cartofi pot suprima creșterea celulelor canceroase la ficat și colon. 

Pot îmbunătăți sănătatea digestivă

Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă.

Când amidonul rezistent ajunge în intestinul gros, devine hrană pentru bacteriile intestinale sănătoase. Aceste bacterii îl digeră și îl transformă în acizi grași cu lanț scurt, potrivit acestui studiu

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel