DEZBATERE ONLINE: „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Medicamente
Medicamente

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, DC NewsTV, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro și Spectacola.ro în parteneriat cu Societatea Română de  Microbiologie va organiza la 19 NOIEMBRIE 2020, începând cu ora 14.00, DEZBATEREA ONLINE:  „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19” . 

Rezistența antimicrobiană este o amenințare globală pentru sănătate și dezvoltare, conform Organizației Mondiale a Sănătății. OMS o califică chiar ca fiind una dintre primele 10 amenințări globale la adresa sănătății publice cu care se confruntă omenirea.

Iar utilizarea necorespunzătoare și utilizarea excesivă a antimicrobienilor constituie principalii factori motori în dezvoltarea agenților patogeni rezistenți la medicamente. Or asta, în plus față de deces sau invaliditate, aduce costuri uriașe pentru sistemele de sănătate, întrucât boala prelungită are ca rezultat șederi în spital mai lungi, necesitatea unor medicamente mai scumpe și provocări financiare pentru cei afectați.

În perioada 18 - 24 noiembrie 2020 este stabilită, la nivel mondial, „Săptămâna de  conștientizare a rezistenței la antimicrobiene”, iar dezbaterea online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”  are loc în contextul în care, în perioada pandemiei COVID-19, conștientizarea consumului acestor tipuri de medicamente și a riscurilor generate de folosirea lor nejustificată sau incorectă, este cu atât mai importantă.  

LISTĂ INVITAȚI la dezbatere:  
-  Miljana Grbic, Director OMS Romania  
-  Prof. Dr. Cristian VLĂDESCU, Director Școala Națională de Sănătate Publică (SNSPMS)
-  Dr. Sandra Alexiu, Președinte Asociația Medicilor de Familie București  
-  Dr. Valeriu Gheorghiță, Medic Infectionist, Spitalul Militar Central  
-  Roxana Șerban, Inspector  
-  Radu Gănescu, Președinte, COPAC  
-  Prof. Dr. Alexandru Rafila, Președinte Societatea Română de Microbiologie și Membru in Comitet  Executiv al OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) 

Evenimentul va fi transmis LIVE, simultan, începând cu ora 14.00, pe DC News TV, paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel