Doctorii de la SCJU Târgu Mureş au reuşit să îi replanteze două degete unui copil de 7 ani

O echipă de specialişti de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a reuşit, în urma unei operaţii care a durat peste şapte ore, să îi replanteze două degete unui copil de 7 ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident.

 

"O echipă de medici, formată din Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Loredana Ungureanu, medic specialist ATI şi medici rezidenţi din specialitatea chirurgie plastică, coordonată de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, duminică după-amiaza, 17 noiembrie, o intervenţie de replantare de degete 2 şi 3 mână stângă, unui copil de 7 de ani, în urma unui accident. Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, din judeţul Sibiu. Intervenţia a durat 7 ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes", a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, SCJU Târgu Mureş, notează Agerpres.

Potrivit comunicatului, pacientul este monitorizat postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii şi va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate.

Ulterior, acesta va trebui să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.

SCJU Târgu Mureş a mai precizat că, în cadrul aceluiaşi compartiment de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, în ultimele zile, au mai avut loc mai multe intervenţii salvatoare.

"Echipa de medici de chirurgie plastică este aceeaşi care, în data de 7 aprilie, coordonată tot de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat o intervenţie de replantare de braţ unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie. Tot în cursul serii de duminică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a ajuns un tânăr de 28 de ani din judeţul Harghita, care a suferit un accident de căruţă, fiind adus cu defect complex de hemi-faţă stângă. În acest moment, pacientul este internat în cadrul Secţiei Clinice ATI, iar în momentul în care starea generală va permite, este în aşteptarea unei intervenţii de reconstrucţie a hemi-feţei stângi", a precizat SCJU Târgu Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel