Două substații de ambulanță în localitățile maramureșene Ariniș și Poienile de sub Munte

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Două substații de ambulanță vor funcționa în localitățile maramureșene Ariniș și Poienile de sub Munte.

Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș a cerut înființarea a două substații de ambulanță în localitățile Poienile de sub Munte și Ariniș. În prima localitate, situată la 120 de kilometri de Baia Mare, amplasată la granița cu Ucraina, vor lucra 5 asistenți medicali și 5 ambulanțieri, va fi un echipaj de urgență de tip B2, care va activa în flux continuu.

”Această substație va avea arondate un număr de opt localități, populația fiind de aproximativ 30.000 de locuitori, din care 11.000 de locuitori aparțin localității Poienile de sub Munte. Asistența medicală de urgență este asigurată în prezent de Substația Vișeu de Sus, care deservește un areal compus din șapte localități situate în zone montane greu accesibile. Analizând documentele, membrii comisiei au fost de acord cu înființarea unei substații de ambulanță în localitatea Poienile de sub Munte", a declarat managerul general al SAJ Maramureș, Ligia Micle.

O substație după model similar cu cel din Poienile de sub Munte se va înființa în localitatea Ariniș, iar autoritățile sanitare încă analizează înființarea unei substații de ambulanță în orașul Ulmeni. ”În cazul în care substația ar fi înființată în orașul Ulmeni, pentru ca aceasta să gestioneze solicitările din SV și NV-ul județului, ambulanța ar trebui să traverseze la fiecare solicitare comuna Ariniș, situație ce ar adăuga 8 km la distanță/5 minute timp de răspuns. Din analiza comparativă a aspectelor geo-demografice, operative și economice a zonelor menționate, comisia a fost de acord cu înființarea unei substații a Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș în comuna Ariniș", se arată în procesul verbal al ședinței CIMST.

Edilul din Ariniș, Gheorghe Mureșan, a declarat că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi dotate cu mobilier și vestiarul, dormitorul, dispeceratul și încăperea pentru servirea mesei: ”Este o veste extraordinară și este un ajutor uriaș pentru toată zona Codru. Substația de ambulanță va deservi șase comune și partea de Ulmeni, iar timpul de răspuns se va reduce de la o oră, la maximum 10 minute, pentru a ajunge la cea mai îndepărtată locuință din Bicaz”. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că această decizie a CIMST este una care oferă o șansă în plus la viață locuitorilor din cele două zone ale județului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel