De ce să congelezi lămâile cu bicarbonat și oțet. 4 beneficii surprinzătoare

lamaile_35268800

Ca parte a unui stil de viață sănătos, multe persoane sunt interesate de proprietățile alimentelor pe care le consumă. La mare căutare sunt lămâile, datorită conținutului lor bogat de vitamina C și de...

Unii oameni au obiceiul de a păstra doar sucul de lămâie și de a arunca coaja fructului. Dar, în realitate, nutrienții din coaja de lămâie au virtuți multiple pentru sănătate. O metodă practică și eficientă prin care să psătrezi vitaminele și mineralele din lămâi este congelarea lor. 

Înainte de a le băga în congelator, înmoaie lămâile într-un amestec de apă, oțet și bicarbonat de sodiu.

Lămâile pot fi congelate:

1. Întregi 

Ideală pentru persoanele care adaugă lămâi la preparatele lor culinare, această metodă îți permite să încorporezi mai târziu citrice întregi sau să razi coaja.

Pentru a congela lămâile întregi, pune-le într-o pungă închisă bine, apoi bagă punga în congelator.

2. Doar sucul de lămâie și coaja separat

Stoarce câteva lămâi, iar sucul rezultat pune-l în formele pentru cuburi de gheață. Rade coaja lămâilor și pune-o într-o pungă pe care o strângi bine înainte de a o băga în congelator. 

3. Feliate 

Dacă vrei să-ți decorezi sucurile naturale cu felii de lămâie, taie mai multe felii și bagă-le într-o pungă, apoi așază-le în congelator. 

Beneficiile cojilor de lămâie

 

1. Stimulează sistemul imunitar

Coaja de lămâie, ca și alte citrice, are o putere antioxidantă semnificativă. Datorită vitaminei C, lămâia ajută la combaterea agenților infecțioși care pot pătrunde în organism. Astfel, întărește apărarea imună și previne în mod eficient apariția anumitor boli. 

2. Topește grăsimea

Se știe că lămâia are un conținut scăzut de calorii și favorizează pierderea în greutate. Topește grăsimea datorită polifenolilor pe care îi conține. 

3. Reglează nivelul zahărului din sânge

Datorită bogăției de antioxidanți, lămâia ar lupta împotriva dezvoltării diabetului zaharat de tip 2. Un consum regulat de coajă de lămâie ar ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, potrivit acestui studiu

4. Reduce durerile articulare

Coaja de lămâie, în general evitată din cauza gustului său acru, este bogată în acizi organici precum acidul citric, acidul formic și acidul malic. Acestea acționează ca un antiinflamator. Într-un studiu efectuat pe rozătoare, coaja de lămâie ar diminua durerea asociată cu reumatismul și artrita.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare

Știrile zilei în Sănătate și Farma

08 aug 2025, 14:57
Producătorii de medicamente ajustează previziunile financiare, în timp ce unele dispozitive medicale întâmpină probleme tehnice ce afectează tratamentele pentru diabet și obezitate.