
Miturile care circulă pe internet despre componența vaccinurilor sunt false. Acestea sunt create de specialiști, sub un control strict. Vaccinurile pot fi toxice doar dacă sunt administrate în doze foarte...
Adevărul este că orice substanţă – chiar şi apa – poate fi toxică dacă este administrată într-o doză suficient de mare. Poate că nu suntem conştienţi de acest lucru, însă, în fiecare zi, suntem expuşi unor mici cantităţi din aceleaşi substanţe „toxice”. De exemplu:
Mercur: Bebeluşii ingerează mercur din lapte, inclusiv din laptele matern dacă sunt alăptaţi. Şi fructele de mare pot conţine mercur.
Formaldehidă: Formaldehida se găseşte în gazele de eşapament ale automobilelor, în diverse obiecte din casele noastre, ca de exemplu covoare, tapiţeria mobilei, produse cosmetice, vopseluri şi carioci, dar şi în produse de îngrijire a sănătăţii, cum ar fi antihistaminicele, siropurile de tuse şi apa de gură.
Aluminiu: În medie, se estimează că o persoană ingerează între 30 şi 50 mg de aluminiu în fiecare zi, în principal din alimente, apă potabilă şi medicamente. Nu toate vaccinurile conţin aluminiu, dar cele care conţin au de obicei aproximativ 0,125 mg – 0,625 mg per doză, adică aproximativ 1% din cantitatea medie pe care o ingerăm zilnic.
Unul dintre miturile care sunt adesea distribuite pe internet se referă la faptul că unele vaccinuri ar conține antigel, informație complet falsă. Cu toate acestea, o căutare pe internet vă va returna rezultate la mai mult de zece site-uri care caută doar audiență.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-