Dr Alexandru Rafila despre pericolul unei alte epidemii: la o populaţie neprotejată, poate produce ravagii

Adisa Codruț / 24 apr 2020 / 13:02
EXCLUSIV
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

Prof dr Alexandru Rafila a vorbit la dezbaterea „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", despre pericolul unei noi epidemii, aflată la granița cu Ucraina.

Invitat la dezbaterea online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de DC Media Group, prof dr Alexandru Rafila a subliniat pericolul apariției de noi epidemii și importanța vaccinării.

”Difteria este la graniţele României. S-au înregistrat cazuri în Ucraina, iar acest lucru trebuie foarte clar ştiut, pentru că difteria, la o populaţie care nu este protejată, mai ales la populaţia infantilă, este o boală care poate produce ravagii. (...) Legea vaccinării este absolut necesară. A stat prea mult timp în Parlament fără să existe o decizie finală. În momentul de faţă, ea a fost aprobată de Senatul României, a fost adoptată de Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor şi e momentul ca ea să fie adoptată de plenul Camerei Deputaţilor”, a afirmat dr Alexandru Rafila.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy