Dr Anca Coliță, noul manager de la Fundeni. Adriana Cotel, demisă de ministrul Sănătății

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Anca Coliță este manager al Institutului Fundeni de la sfârșitul anului 2019
Dr Anca Coliță este manager al Institutului Fundeni de la sfârșitul anului 2019

La nici o lună după ce fusese numită în funcția de manager al Institutului Clinic Fundeni, Adriana Cotel a fost demisă de ministrul Sănătății. Ea a fost înlocuită cu dr Anca Coliță

Ministerul Sănătății a confirmat oficial că Adriana Cotel, pusă manager de fostul ministru Sorina Printea în ultima sa zi de mandat, a fost demisă de actualul ministru, conf.univ. dr Victor Costache la conducerea Institutului Clinic Fundeni.

Ea a fost înlocuită cu dr Anca Coliță, care este șeful Clinica de Pediatrie 2 - a Centrului de Hematologie și Transplant Meduclar, . 

Conf univ dr Anca Coliță este vicepreședinte al Societății Române de Transplant Medular. Conf.dr. Anca Coliță este coautorul unei monografii internaționale, dar și al unui număr de 5 monografii naționale.

Este investigator principal în numeroase trialuri clinice naționale și internaționale și desfășoară o bogată activitate științifică și de cercetare. Ariile de interes sunt anomaliile moleculare și genetice din leucemiile acute, imunofenotiparea în leucemiile acute, infecțiile fungice la pacientul imunodeprimat, transplantul de celule stem hematopoietice la copil și adolescent, hematologie non-malignă.

Medicul își derulează activitatea în domeniul pediatriei, în special al hemato-oncologiei pediatrice, fiind membru în echipa condusă de Prof. Dr. Constantin Arion care a realizat primele transplanturi de celule stem hematopoietice din București, iar din 2011 conduce secția de Pediatrie 2 a Institutului Clinic Fundeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel