Dr Anca Coliță, noul manager de la Fundeni. Adriana Cotel, demisă de ministrul Sănătății

Dana Lascu / 29 noi 2019 / 15:08
Dr Anca Coliță este manager al Institutului Fundeni de la sfârșitul anului 2019
Dr Anca Coliță este manager al Institutului Fundeni de la sfârșitul anului 2019

La nici o lună după ce fusese numită în funcția de manager al Institutului Clinic Fundeni, Adriana Cotel a fost demisă de ministrul Sănătății. Ea a fost înlocuită cu dr Anca Coliță

Ministerul Sănătății a confirmat oficial că Adriana Cotel, pusă manager de fostul ministru Sorina Printea în ultima sa zi de mandat, a fost demisă de actualul ministru, conf.univ. dr Victor Costache la conducerea Institutului Clinic Fundeni.

Ea a fost înlocuită cu dr Anca Coliță, care este șeful Clinica de Pediatrie 2 - a Centrului de Hematologie și Transplant Meduclar, . 

Conf univ dr Anca Coliță este vicepreședinte al Societății Române de Transplant Medular. Conf.dr. Anca Coliță este coautorul unei monografii internaționale, dar și al unui număr de 5 monografii naționale.

Este investigator principal în numeroase trialuri clinice naționale și internaționale și desfășoară o bogată activitate științifică și de cercetare. Ariile de interes sunt anomaliile moleculare și genetice din leucemiile acute, imunofenotiparea în leucemiile acute, infecțiile fungice la pacientul imunodeprimat, transplantul de celule stem hematopoietice la copil și adolescent, hematologie non-malignă.

Medicul își derulează activitatea în domeniul pediatriei, în special al hemato-oncologiei pediatrice, fiind membru în echipa condusă de Prof. Dr. Constantin Arion care a realizat primele transplanturi de celule stem hematopoietice din București, iar din 2011 conduce secția de Pediatrie 2 a Institutului Clinic Fundeni.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy