Dr Emel Nuraltay: Măsuri speciale contra COVID-19 în maternitatea Spitalului Sanador. „Accesul gravidelor a fost neîngrădit!”

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV

Dr Emel Nuraltay, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie (Maternitatea) de la Spitalul  Clinic Sanador, a explicat, EXCLUSIV la DC News și DC Medical, ce măsuri s-au luat din cauza pandemiei COVID-19 pentru ca gravidele să aibă acces neîngrădit la consultații și analize. 

Dr Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie, este șeful Secției Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Clinic Sanador, încă de la înființarea unității medicale, în 2011. Specialistul spune că pandemia COVID-19 a ridicat anumite probleme, dar că măsurile luate au făcut ca gravidele să aibă acces neîngrădit la consultații și analize. 

„Am încercat, de-a lungul acestor luni, ani putem să spunem deja, grei (de pandemie, n.r.), să oferim condiții și asistență medicală femeilor gravide așa cum o făceam și înainte de pandemie, pentru că știm că sarcina are nevoie de monitorizare strictă și sunt momente foarte precise în parcursul ei când gravida trebuie examinată, trebuie verificată starea fătului, starea ei de sănătate, trebuie făcută o serie întreagă de analize, investigații imagistice, ecografii și așa mai departe.

Așadar, dacă la începutul pandemiei, știu eu, undeva prin martie 2020, când am trăit acea perioadă de lockdown, care ne-a afectat pe toți, totuși deși am restricționat accesul pacienților care veneau pentru screening-uri obișnuite, la ginecologie, pentru screening-ul anual, așa cum multe femei o fac și cum este recomandat, ei bine, accesul gravidelor a fost permis și ne-am străduit, cu toate măsurile de protecție, care erau la vremea aceea și care sunt și acum, să le punem la dispoziție prestația medicală de calitate și să le oferim liniștea de care ele au nevoie, având în vedere faptul că perioada de gestație este una complicată pentru unele din ele, grevată de multe emoții, multiple situații, în care poate monitorizarea sarcinii trebuie făcută mai atent, mai acurat, pentru că pot interveni diverse probleme cu starea de sănătate a mamei și a fătului”, a explicat dr Emel Nuraltay, la Interviurile DC News și DC Medical.

După aproape 2 ani de pandemie COVID-19, în Spitalul Sanador lucrurile sunt foarte bine puse la punct. 

„La ora actuală, Spitalul Sanador are circuite foarte bine stabilite. Ceea ce vreau să menționez că Sanador a testat din primul moment și a creat linie de testare RT-PCR încă de la începutul pandemiei. Spitalul Sanador a testat atât personalul medical, cât și pacienții pe care i-am avut internați, i-am avut musafiri la noi pentru diverse acte medicale. Nu numai în specialitatea mea, ci și în toate celelalte specialități!

Spitalul Sanador este un spital multidisciplinar, așa cum știți. Pentru siguranță și pentru un act medical de calitate, Sanador a testat și testează și în ziua de azi. Mai mult decât atât, am dus o companie intensă, noi toți, pentru vaccinarea personalului. Personalul nostru este vaccinat într-o mare măsură. Persoanele nevaccinate, pentru că desigur, vă imaginați că există și cadre medicale care nu au optat pentru a se vaccina, sunt testate săptămânal, totul este extrem de riguros. Există circuite foarte bine stabilite”, a subliniat medicul Emel Nuraltay.

Ce dietă trebuie să aibă gravidele și ce analize este obligatoriu să facă în sarcină ca să fie sigure că atât ele cât și fătul sunt sănătoși, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel