Dr. Gabriel Diaconu despre Omicron: „mitul imunității naturale la COVID-19 tocmai a căzut”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pandemie     Foto cu caracter ilistrativ
Pandemie Foto cu caracter ilistrativ

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu spune pe rețelele de socializare că mitul imunității naturale COVID-19 tocmai a căzut”, după care vine cu explicațiile specialiștilor. Se pare că riscul de infectare este foarte mare, chiar și la cei care au trecut prin boală, iar vaccinurile, nu toate sunt eficiente.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a comentat declarațiile specialiștilor, care arată că riscul de infecție este foarte mare, chiar și la cei care au trecut deja prin boală infectându-se cu primele variante ale virusului. De asemenea, nu toate vaccinurile par să ofere protecție. 

„Mitul imunității naturale la COVID-19 tocmai a căzut. Rezultatele preliminare Discovery sunt îngrijorătoare. Practic, în cel mai bun caz, dacă ai făcut COVID cu tulpină Delta, adică în toamna lui 2022, ai aproape una din două șanse să te reinfectezi cu Omicron, tulpina nouă.

Dacă ai făcut COVID-19 în valul Alpha, acum un an, ai trei din patru șanse să faci infecție cu Omicron. Vaccinurile în schemă completă sunt o protecție bună împotriva complicațiilor. Pe de altă parte se pare că performanța vaccinurilor Sinovac, și cel Johnson&Johnson, nu oferă nicio protecție la Omicron.

Datele privind imunitatea hibridă sunt încă în lucru. Chiar dacă admitem că undeva la 3-4 milioane de români au trecut prin Delta, la acest moment, cu tot cu cei vaccinați, avem o populație susceptibilă de 3-4 milioane, pe puțin, la reinfecție. La viteza de transmitere Omicron, chiar și la o rată de complicații mult mai mică, hai să zicem sub 1%, vorbim de un potențial cataclismic de cazuri severe într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Noi putem acoperi maxim 25.000 de cazuri per 24 de ore, în flux continuu. Tot ce trece peste înseamnă incapacitate de a păstra permeabilitate sistemului hospitalier.La acest moment măsurile sanitare trebuie aprobate de urgență de Parlament. Fiecare zi pierdută în dezbateri sterile e o zi de sacrificiu peste o lună”, scriie medicul Gabriel Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel