Dr Iosif Niculescu: Adevărul despre menopauză, la Interviurile DC Medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Iosif Niculescu, medic primar obstetrică-ginecologie
Dr Iosif Niculescu, medic primar obstetrică-ginecologie

Dr Iosif Niculescu explică la Interviurile DC Medical, astăzi, de la ora 15.30, în direct pe Facebook și Youtube, ce este menopauza și cum putem trece foarte ușor prin această etapă naturală în viața unei femei.

Absolvent al Facultății de Medicină „Carol Davila” din București, promoția 1982, Dr Iosif Niculescu obține specialitatea de obstetrică-ginecologie în cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei și Copilului (Polizu) în 1991, după care emigrează în Africa de Sud, unde a practicat în mai multe spitale, printre care și spitalul regional Edendale, din Pietersmarietzburg, Natal.

Aici ajunge până la poziția de șef de departament și pune bazele secției de terapie intensivă obstetricală, de care s-a ocupat personal și care era a doua astfel de unitate din țară. În ultimii trei ani petrecuți în Africa de Sud, Dr Iosif Niculescu a activat în cadrul unui departament afiliat Facultății de Medicină din Durban, cu o importantă activitate științifică, publicând o serie de articole în reviste de specialitate.

Începând cu anul 1999, Dr. Niculescu a revenit în Europa și a practicat în clinici și spitale din Germania, atât în sistemul public cât și în cel privat.
De la începutul anului 2014 s-a reîntors în România și de curând a deschis prima clinică exclusiv dedicată menopauzei. Din această postură, în interviul pe care-l transmitem la ora 15.30, el va explica ce înseamnă de fapt menopauza și cum trebuia ea abordată de către femei.

Ce trebuie să știm despre schimbările care au loc în organismul nostru, cum le putem controla astfel încât această perioadă de tranziție să nu fie un chin.
Mai mult, vom afla și de ce este important să le controlăm, mai ales că, deși menopauza nu este o boală, ea poate accelera dezvoltarea unor boli care ne reduc calitatea vieții și ne-o și scurtează.

Emisiunea va fi transmisă pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale DC Medical, astăzi, de la ora 15.30.

Ulterior emisiunea va putea fi urmărită și aici.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel