Dr Mădălina Grigoroiu, de ce nu scade numărul persoanelor cu cancer pulmonar. EXCLUSIV

Georgiana Ioniță / 14 oct 2019 / 12:04
EXCLUSIV
Academicianul dr Irinel Popescu și dr Mădălina Grigoroiu, la Academia de Sănătate
Academicianul dr Irinel Popescu și dr Mădălina Grigoroiu, la Academia de Sănătate


Dr Mădălina Grigoroiu, reputat chirurg toracic la Institutul Mutualiste Montsouris din Paris, a vorbit Îîn cadrul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu,transmisă de DC News și DC Medical despre cât de mult influențează fumatul apariția cancerului pulmonar.

Potrivit Dr Mădălina Grigoroiu, anual, la nivel mondial, sunt diagnosticate cam 2 milioane de cancere pulmonare noi, si tot anual mor aproximativ 1,7 milioane de oameni din cauza acestei boli.

Fumatul este considerat un factor declanșator al acestei afecțiuni. Potrivit medicului, numărul cazurilor de cancer pulmonar nu scade, și asta pentru că abia acum încep să se vadă efectele nocive ale fumatului asupra celor care s-au apucat de acest obicei în urmă cu 20 de ani.

"În România în 2012 erau în jur de 35 de mii de noi cancere pulmonare diagnosticate.

Din păcate aceste cifre nu scad. Este adevărat că există o tendință actuală pentru ca oamenii să se oprească din fumat, numai că expunerea la acest factor de risc este în medie de cel puțin 15-20 de ani și trebuie așteptat efectul. Prin urmare numărul cazurilor nu scade pentru că apar din ce în ce mai multe femei diagnosticate cu cancer, cele care au început să fumeze în anii eliberării feminine, anii 60, iar acum se văd consecințele acestei expuneri", a explicat medicul.

Emisiunea integrală aici:

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy