Dr Marinescu despre bilanțul RECORD de azi: să ne gândim că fiecare persoană de lângă noi reprezintă un risc de infecție

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu spune că bilanțul COVID de marți, 3 noiembrie, ”arată realitatea”.

Medicul Adrian Marinescu susține că ”în momentul în care sunt multe persoane infectate, de-a lungul a două săptămâni, e clar că vorbim și de persoane cu care vor veni în contact”. Acesta consideră că ”riscul cel mai mare e legat de persoanele pe care le cunoaștem”:

”Aici e greu de intervenit. Tot ceea ce înseamnă întâlnirea oamenilor acasă, e un risc real. În raport cu cei care, de obicei, coborâm garda și nu prea respectăm măsurile de prevenție. (...) Asta ține și de fiecare dintre noi. Riscul îl cunoaștem, știm exact cum se transmite virusul și depinde doar de noi. De exemplu, cercul de prieteni să fie restrâns, una este familia și alta este familia extinsă. Probabil ar trebui să ne gândim că fiecare persoană de lângă noi poate să fie infectată și să reprezinte un risc de infecție și pentru noi”.

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel