Dr Monica Pop, despre tratamentul cu Ivermectină pentru animale: Am o singură obiecție în folosirea ei la om

Dana Lascu |
Data publicării:

Într-o discuție legată de Ivermectină, prof dr Monica Pop spune că are o singură obiecție în a prescrie medicamente făcute pentru animale la oameni. 

„A o singură rezervă vizavi de acest medicamente, Ivermectina. Aș dori să se introducă și cât de repede, pentru că se poate, tablete de uz uman. Vă spun și de ce, pentru că condiționare a unui medicament la animal este altfel decât la om. Organismul animal este puțin altfel. Gândiți-vă așa, la o comparație empirică, dacă vreți.

Gândiți-vă că dacă un om mănâncă o mâncare deteriorată ca să nu spun mai dur, are probleme digestive, pe când un animal. nu. Deci, este mai bine structurat anatomic. Dar nu e niciun fel de problemă și am înțeles că se poate și importa, pentru că este un medicament ieftin și în alte țări se face de uz uman. Există, și până când vor face ai noștri eu cred că ar trebui folosit. 

E un medicament care se cunoaște de multă vreme. Să știți că antihelminticele se cunosc a fi și antiinflamatoare și atunci de ce nu le-am folosit până acum?! Pe urmă un asemenea medicament omoară un vierme, nu e clar că poate omorî și un virus?!”, a continuat prof dr Monica Pop, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel