Dr Musta: Spitalul Victor Babeș din Timișoara, eliberat complet pentru cazurile de coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com

Dr Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a declarat că e posibil ca spitalul să devină unul dedicat cazurilor de coronavirus.

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș" din Timișoara ar putea fi eliberat complet, pentru a putea crește la maximum capacitatea de primire a cazurilor de coronavirus, iar persoanele internate, care au alte patologii, vor fi transferate în spații din alte unități medicale, a declarat duminică, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr Virgil Musta.

„În momentul de față avem internate 32 de cazuri confirmate de coronavirus și doi suspecți care sunt internați într-o zonă tampon, la chirurgia toracică. Printre acestea sunt și cazuri venite din alte județe. Noi am eliberat deja etajul II al spitalului pentru cei cu coronavirus, iar luni voi face propunerea ca și etajul I să fie eliberat, pentru a mări capacitatea cu încă 14 locuri. După intrarea în vigoare a stării de urgență, întregul spital va putea fi eliberat și destinat doar cazurilor de coronavirus", a declarat dr Virgil Musta, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, vor fi făcute și alte propuneri pentru un bun management al situației, printre care suspendarea raportului de gardă cu toată echipa medicală în salon, dar cu păstrarea comunicării permanente între medici. Pentru protejarea medicilor de o eventuală contaminare „în bloc" a acestora cu COVID-19, el va propune să existe patru echipe care să nu intre simultan în toate saloanele, astfel încât în cazul unei eventuale contaminări, să fie scoasă din circuit doar una dintre ele și nu toți medicii.

Dr Virgil Musta a mai menționat că unii pacienți internați cu alte patologii, care pot continua tratamentul la domiciliu, vor fi externați.

„Am internați doi copii cu rujeolă, care acum sunt bine și probabil că îi voi externa mâine, cu indicația de a continua să ia siropul acasă. De asemenea, Spitalul CFR din Timișoara știu că are un corp de clădire aparte, unde ar putea fi transferați pacienți de la noi care nu au coronavirus. Inclusiv Spitalul Județean va putea prelua astfel de cazuri, pentru ca la noi să rămână doar cei cu COVID-19", a adăugat Musta.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat, duminică, 380 de cazuri de autoizolare (în scădere față de raportarea precedentă) și 87 de cazuri de carantină. Până acum, s-au vindecat nouă persoane de coronavirus în Spitalul „Victor Babeș" din Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel