Dr Victor Costache (ministrul Sănătății): operațiile în străinătate, fundațiile lacrimogene și găurile din buget

Dana Lascu / 21 noi 2019 / 14:00
Dr. Victor Costache, ministrul Sănătății
Dr. Victor Costache, ministrul Sănătății

Actualul ministru al Sănătății, conf dr Victor Costache explica, la Interviurile DC Medical, că multe dintre operațiile realizate în străinătate pot fi făcute în sistemul privat din România, pe bani mai puțini, dar că există interese ca pacienții români să fie trimiși pentru hotare.

Statul român plătește circa 35.000 de euro pentru fiecare copil operat pe cord în străinătate, în condițiile în care multe dintre aceste intervenții pot fi făcute foarte bine în sistemul privat din România, cu de trei – patru ori mai puțini bani, arăta actualul ministru al Sănătății, dr Victor Costache, într-un interviu acordat DC Medical în urmă cu un an.

Chiar dacă la adulți s-a acceptat decontarea unor intervenții în sistemul privat, totuși Casa Națională de Asigurări de Sănătate are de plătit anual pentru astfel de intervenții în străinătate sute de milioane de euro, iar Victor Costache arăta că există „fundații lacrimogene" care au de câștigat de pe urma acestui fapt.

Iată declarațiile sale: 

 

Interviul integral îl puteți găsi aici: 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy