Dr. Viorel Jinga a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la UMF "Nicolae Testemiţanu" Chişinău

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Viorel Jinga a primit titlul de Doctor Honoris Causa, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" Chişinău
Dr. Viorel Jinga a primit titlul de Doctor Honoris Causa, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" Chişinău
Foto: Facebook Dr. Viorel Jinga
Foto: Facebook Dr. Viorel Jinga
  • Dr. Viorel Jinga a primit titlul de Doctor Honoris Causa, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" Chişinău
  • Foto: Facebook Dr. Viorel Jinga

Dr. Viorel Jinga, rectorul UMF "Carol Davila" București, a primit titlul de Doctor Honoris Causa.

"La sfârşitul săptămânii trecute am avut deosebita onoare și plăcere de a primi înaltul titlu de Doctor Honoris Causa, oferit de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ,,Nicolae Testemiţanu” din Chişinău, în prezenţa Senatului Universitar şi a numeroşi medici urologi şi nefrologi din Republica Moldova.

Acest titlul mă onorează și totodată mă ambiționează spre dezvoltarea de noi activități colaborative care să vizeze dezvoltarea instituțiilor noastre", a scris medicul Viorel Jinga, pe pagina sa de Facebook.

"Din partea Universităţii noastre, domnul Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Carol Davila” a dăruit Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Nicolae Testemiţanu” din Chişinău valoroase cărţi de urologie realizate de Editura Universităţii noastre.

Cu această ocazie, s-au purtat eficiente discuţii despre lărgirea colaborării dintre cele două universităţi de prestigiu şi s-au vizitat Complexul Sociocultural şi Aleea Savanţilor şi Medicilor Iluştri, Centrul de Evaluare Academică şi Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, realizat şi cu ajutorul:

1. Ministerului Federal al Sănătăţii din Germania.

2. Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.

3. Biroului Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

4. Universităţii de Medicină Virginia de Est, Norfolk, SUA", se arată într-un comunicat al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București.

Cine e dr. Viorel Jinga

 

"De mic copil, când eram întrebat ce vreau să mă fac atunci când voi fi mare, aveam un singur răspuns: Medic.

Sigur…, acest răspuns a fost la început ca un fel de inoculare din partea părinților care și-au dorit atât pentru mine, cât și pentru fratele meu, ceea ce își dorește fiecare părinte: să ajung „mai departe” decât ei, adică „mai mult” decât ceea ce le-au permis lor vremurile din anii 1950-1960 (...„obsedantul deceniu”).Treptat, pe lângă visul și aspirația părinților a fost și dorința mea de a ajuta oameni aflați în dificultate, de a ma implica trup și suflet alături de ei pentru a schimba lucrurile în bine.

Astfel, după absolvirea școlii gimnaziale am început drumul către viața medicală prin urmarea studiilor la Liceul Sanitar din Pitești, din postura de primul admis și terminându-l ca șef de promoție.

În continuare, am absolvit cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în anul 1988, urmând ulterior rezidențiatul în Specialitatea Urologie în cadrul Clinicii Urologie de la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” din București, devenind astfel medic specialist, iar mai târziu, în 1998, am dobândit titlul de medic primar.

În anul 2000 am obținut titlul de Doctor în științe medicale, specialitatea Urologie, cu teza de doctorat „Aportul ecografiei Doppler în diagnosticul tumorilor renale” elaborată sub coordonarea dlui Prof. Dr. Eugen Popescu.

Între timp, începusem și activitatea didactică în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București; am parcurs pas cu pas fiecare treaptă a evoluției academice ajungând în anul 2013 profesor universitar în cadrul Clinicii Urologie - Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Din dorința de a face parte din comunitatea experților din Specialitatea Urologie am devenit membru afiliat al mai multor societăți științifice și profesionale naționale și internaționale, precum: Asociația Română de Urologie, Societatea Medicală Balcanică, Societatea Europeană de Ultrasonografie, Asociația Europeană de Urologie (EAU), Societatea Internațională de Urologie (SIU) și Asociația Americană de Urologie (AUA).

Implicarea activă în cadrul instituțiilor în care îmi desfășor activitatea m-au condus pe un drum care m-a făcut să acumulez o experiență vastă atât de medic practician, dar și în domeniul administrativ. În perioada 2007-2009 am fost șef de secție în cadrul Secției Urologie III, Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele”, pentru ca ulterior să fiu ales Director Medical al Spitalului până în anul 2016. Din 2012 am fost numit Prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, ulterior fiind numit Prorector în cadrul Universității.", se prezintă dr. Viorel Jinga pe blogul său.

Printre direcțiile de cercetare ale medicului Viorel Jinga se numără:

- Determinismul genetic al tumorilor renale ale adultului

- Biomarkeri genetici pentru diagnosticul, prognosticul și stabilirea conduitei terapeutice în cancerul de prostată

- Epidemiologia genetică a cancerului

- Tratamentul chirurgical minim-invaziv al litiazei urinare

- Markeri moleculari în tumorile epiteliale maligne

- Folosirea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți aplicațiile biomedicale din domeniul sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel