Dr. Virgil Musta: "După vaccin, riscul de a MURI dispare TOTAL"

Cătălina Burghelea / 18 ian 2021 / 14:32
Dr Virgil Musta
Dr Virgil Musta

Medicul Virgil Musta spune că, după vaccinarea contra COVID-19, riscul de a muri dispare în totalitate.

Medicul Virgil Musta a făcut această declarație în direct, la Antena 3. 

"Riscul scade în totalitate, da. Pentru că vaccinul protejează împotriva bolii. Și dacă nu facem boală și avem protecție în urma vaccinului, înseamnă că nici forme severe de boală nu vor apărea, și nici decesele. Există o discuție la nivel mondial dacă persoanele vaccinate sunt încă purtători sau nu de virus și dacă pot contamina. Dar acest lucru nu înseamnă că ei fac boala și evoluează cu forme medii sau severe.", a spus medicul Musta.

Există pericolul ca, odată vaccinați, să contaminăm acest virus sau eventual să-l transmitem?

 

"Se discută această chestiune la nivel mondial. Unii sunt de părere că da, alții, că nu. Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că transmiterea este excepțională. Cantitatea de virus care poate apărea în faringe, în urma unei contaminări de la o persoană bolnavă, nu este suficient de mare ca să contamineze pe alții. Deci, poți să fii contaminat, dar nu cu o cantitate suficient de mare ca să declanșezi o boală la altcineva.", a aprecizat dr. Virgil Musta.  

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy