Dureri abdominale laterale după masă, ce boli ar putea ascunde

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Ulcer gastric
Ulcer gastric

Diagnosticarea durerii abdominale este dificilă datorită multitudinii de organe și structuri din abdomen. Cauzele durerii abdominale pe partea stângă, resimțite în mod specific după mâncare, pot fi identificate de obicei în structurile din acea parte a abdomenului.

Ulcere și arsuri la stomac

Ulcerele sunt răni deschise, care se formează de obicei pe mucoasa stomacului și a intestinului subțire, conform St. John Providence Health System. Durerea abdominală pe partea stângă după masă, cu sau fără arsuri la stomac, poate semnifica un ulcer sau o boală de reflux gastroesofagian cunoscută sub numele de GERD. GERD apare atunci când acidul stomacului se varsă în esofag cauzând o durere arzătoare cunoscută sub numele de arsură la stomac, de obicei mai severă după consumul de mâncare. Centrul de sănătate St. John Providence sugerează că atât ulcerul, cât și GERD pot fi tratate cu ușurință cu modificări dietetice sau medicamente și, de obicei, antibiotice sunt necesare pentru tratarea ulcerelor, notează Livestrong.

Diaree, constipație și gaze

Problemele care implică stomacul, colonul și intestinul subțire pot genera dureri abdominale pe partea stângă după masă. Centrul național de informații despre boli digestive demonstrează cum gazul ingerat în stomac sau gazul creat din alimentele din intestine pot provoca dureri și senzație de plinătate abdominală pe partea stângă. Înghițirea aerului în timp ce mănânci este, de obicei, cauza durerii după masă, conform Clearinghouse National Information Digestive Diseases.Consumul mai lent și scăderea grăsimilor poate preveni acumularea de gaze și poate oferi alinare, potrivit Clearinghouse National Information Info Diseaseshouse. Constipația sau diareea afectează colonul și intestinele subțiri, care pot reflecta în dureri abdominale pe partea stângă după o masă.

Diverticulita

Diverticulita este o boală inflamatorie care creează pungi minuscule în intestine, care se pot umple cu alimente și deșeuri, provocând dureri și obiceiuri intestinale neregulate, conform St. John Providence Health System. Simptomele tipice ale diverticulitei depind de localizarea bolii în colon. Dacă pungile apar pe colonul descendent, în partea stângă a abdomenului, durerea va fi lăsată în lateral și se poate agrava după masă. Durerile de stomac pot fi asociate cu febră, greață și constipație, conform sistemului de sănătate St. John Providence. Creșterea fibrelor alimentare și evitarea anumitor alimente, precum fructe de pădure și nuci, pot ameliora simptomele.

Cancer colorectal

Durerea abdominală severă pe partea stângă după masă nu trebuie ignorată, deoarece poate fi un semn al cancerului colorectal, potrivit Academiei Americane a Medicilor de Familie. Cancerul este o grupare atipică de celule care cresc și se transformă în tumori. Cancerul colorectal este cel de-al doilea cancer american cel mai frecvent de către Academia Americană a Medicilor de Familie. Screeningul anual cu examene rectale digitale, colonoscopie și un istoric medical complet de familie vor ajuta la depistarea timpurie a acestui cancer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel