Durerile toracice: 5 cauze care le pot provoca

DCMedical Team |
Data publicării:

Durerea din piept sau senzație de strângere ca într-o menghină sunt adesea descrise de unii pacienți care ajung, ulterior, la urgențe. Iată cinci cauze care pot provoca aceste dureri.

În general, durerile din piept sunt motive de îngrijorare și îi determină pe pacienți să se prezinte de urgență la spital. Cei mai mulți se gândesc că e vorba de ceva în neregulă cu inima.

Cu toate acestea, este posibil să nu aveți de ce să vă faceți griji! Durerile toracice pot fi, de asemenea, cauzate de anxietate sau dureri musculare, de exemplu. Vom explica cum să recunoaștem cauzele durerii toracice.

Stomac și esofag

Simțiți o durere ca o arsură în piept și se răspândește în spate? Atunci ar putea fi arsuri la stomac. Această durere poate apărea imediat după masă. Simțiți arsuri la stomac și durere în piept, deoarece se simte mai ales în esofag. Cum scăpați de această durere? Asigurați-vă că, atunci când vă culcați, corpul superior este mai sus așezat decât restul corpului. Acest lucru va face ca durerea să dispară încet. Așadar, luați câteva perne suplimentare pentru a vă sprijini spatele. În plus, puteți încerca să beți un pahar de lapte, să mâncați un sandviș sau să luați un antiacid pentru a ușura durerea.

Stresul și respirația

Aveți o senzație de strângere ca într-o menghină și încordare în piept? Sunt șanse ca aceasta să fie cauzată de panică sau stres. Probabil că durerea vă îngrijorează, ceea ce înrăutățește durerea în piept! Încercați să aflați de unde vine stresul. În plus, căutați relaxare și faceți ceva pentru a vă îndepărta mintea de la lucruri care vă creează stres. De exemplu, faceți ceva distractiv cu prietenii, vizionați un film frumos sau vorbiți, faceți o plimbare prin pădure.

Mușchii și coastele

Simțiți o durere ascuțită în piept? Există mari șanse să fie cartilajul și mușchii care vă conectează coastele de stern, care sunt puțin iritați. Ați putea avea ceva numit Sindromul Tietze. Aceasta este o afecțiune inocentă și rară care face ca conexiunile cartilajului dintre stern și coaste să se simtă dureroase. Acest lucru se va vindeca de-a lungul timpului. Durerea ca un junghi poate fi cauzată și de alte lucruri, cum ar fi o postură incorectă de durată, atunci când stați în spatele laptopului sau computerului.

Plămânii

Ați observat că s-a scurtat puțin respirația și asta vă provoacă dureri în piept? Sursa durerii ar putea fi în plămâni. Durerea este mai ales acolo când respirați cu adevărat adânc? Este înțelept să vă vizitați medicul de familie pentru a vă examina plămânii, deoarece aceștia vă pot spune exact ce nu este în regulă.

Inima

Suferiți de dureri toracice care nu scad după o perioadă de odihnă? Atunci ar putea fi vorba de un deficit de oxigen. Nu este nevoie să intrați în panică! Sună mult mai grav decât este, de fapt. S-ar putea să aveți deja un deficit de oxigen după ce ați mâncat o masă bogată, după exerciții fizice sau când aveți stres. Odihniți-vă și stați întins. Veți observa că durerea dispare! Cu toate acestea, în cazul în care durerea nu dispare și începeți să experimentați greață, neliniște sau senzație de transpirație, consultați un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel