Efectele sindromului traumei pozitive asupra copiilor. Psiholog: vor renunța cu ușurință la absolut orice

Adisa Codruț |
Data publicării:

Specialiștii susțin că se confruntă cu copii care suferă de sindromul traumei pozitive, adică de micuți crescuți doar cu afirmații pozitive, fapt care ulterior are efecte devastatoare.

Sindromul traumei pozitive, susține psihologul Constantin Cornea, ”se referă la acei copii crescuți într-un mod exagerat de către părinții lor”. E cazul acelor părinți care își cresc copii doar cu afirmații pozitive,  care își laudă copilul pentru absolut orice, indiferent că merită sau nu, și care le oferă orice fără a-I pune în situația să merite acele daruri.

Psihologul amintit susține că acest sindrom al traumei pozitive va da naștere ”copilului dictator”.

”Copilul dictator este copilul care bate cu piciorul în prag, este cel care bate cu pumnul în masă, este copilul obișnuit să ceară, pentru că a fost obișnuit să primească. (…) Marea problemă cu acești copii dictatori va fi când ei se vor mări, vor trebui să lupte cu societatea în adevăratul sens al cuvântului și vor vedea că societatea nu le oferă ce le ofereau părinții de obicei. Acești copii își vor schimba foarte des locul de muncă, vor pleca pentru motive neînsemnate de la un loc de muncă, pentru că i s-a părut că a ridicat cineva tonul sau pentru că i s-a părut că cineva nu îl respectă suficient, deci vor renunța mai târziu cu ușurință la absolut orice, pentru că ei sunt obișnuiți să primească fără niciun efort ceea ce își doresc", explică psihologul, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel