Sindromul Piriformis: de ce este confundat cu durerea sciatică și afectează mai mult femeile

Sindromul Piriformis este o afecțiune neuromusculară rară, caracterizată prin comprimarea nervului sciatic de către mușchiul piriform, provocând durere, furnicături și amorțeală la nivelul feselor și de-a lungul traiectului nervului sciatic către picior, explică manualul MSD.

Persoanele cu sindrom Piriformis pot prezenta dureri cronice iritante care le afectează dramatic calitatea vieții. În plus, sindromul piriformis afectează mai mult femeile decât bărbații. Deși această diferență merită clarificări suplimentare, aceasta poate fi explicată prin predispoziția femeilor la flexibilitatea ligamentelor în pelvis. Acest lucru ar pune mai multă presiune pe musculatură.

Care sunt simptomele sindromului piriformis?

Conform manualului MSD, sindromul Piriformis are ca rezultat dureri cronice, mâncărime, o senzație de amorțeală cu furnicături care începe în fese și se întinde de-a lungul căii nervului sciatic. Această durere afectează și spatele coapsei, gambei și uneori piciorul. De obicei, durerea se înrăutățește atunci când nervul sciatic se comprimă, de exemplu atunci când stai mult în fund sau când alergi.

Care sunt cauzele sindromului piriformis?

Sindromul Piriformis poate fi cauzat de mai mulți factori:
    • O cădere care provoacă traume mușchilor fesieri
    • Un accident auto care afectează ligamentele articulațiilor sacroiliace
    • O malformație care provoacă o lungime inegală a piciorului
   • Șezutul prelungit în fund

Care este diferența dintre durerea sciatică și sindromul piriformis?

Mușchiul piriformis este puternic corelat cu cel al nervului sciatic. În acest sens, mulți oameni confundă durerea sciatică cu sindromul Piriformis. După cum explică manualul MSD, comprimarea discului lombar al nervului sciatic se extinde de la fesă la genunchi și cauzează adesea dureri de spate. În ceea ce privește sindromul Piriformis, acesta nu poate provoca dureri de spate, deoarece durerea rămâne în principal în regiunea inferioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel