Federația „Solidaritatea Sanitară” cere CNAS finanțarea creșterilor salariale

Adisa Codruț / 07 Martie 2019 / 16:28
Sindicaliștii de la „Solidaritatea sanitară”
Sindicaliștii de la „Solidaritatea sanitară”

Federația „Soliaritatea Sanitară” solicită CNAS finanțarea creșterilor salariale de la începutul acestui an. De asemenea, reprezentanții FSS au cerut o întâlnire de urgență cu conducerea CNAS.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” (FSS) anunţă că demarează acțiunile ce au ca scop finanțarea, de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, a creșterilor salariale de la începutul acestui an, scrie agerpres.ro. FSS a arătat într-un comunicat remis presei că în lipsa acestei finanțări există riscul de a se produce un deficit financiar major la nivelul spitalelor publice, care va avea drept efect asupra salariaților scăderea sporurilor salariale. De asemenea, asta se va oglindi în scăderea calității serviciilor medicale, cei afecați fiind pacienții.

Primul pas al demersului FSS l-a constituit înaintarea către CNAS a unui document în care Federaţia „Solidaritatea Sanitară" a demonstrat că finanţarea creşterilor salariale din bugetul FNUASS este necesară, posibilă şi legală. „Totodată, am solicitat o întâlnire de urgenţă a conducerii CNAS cu reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” pentru clarificarea problemei”, se arată în document.

Acțiune preluată de sindicatele membre ale FSS

De asemenea, se mai arată că acţiunea a fost preluată şi aplicată de toate sindicatele membre ale Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, acestea solicitând, în mod unitar, caselor judeţene de asigurări sociale de sănătate asigurarea finanţării creşterilor salariale către unităţile publice de sănătate şi întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor.

„Evaluările efectuate de experţii noştri arată că există resursele financiare necesare acoperirii acestei solicitări. În situaţia în care conducerea CNAS insistă pe poziţia sa, considerăm necesară o analiză transparentă a modului în care CNAS alocă banii publici din bugetul FNUASS în fiecare dintre cazuri. De asemenea, precizăm că refuzul dialogului de către CNAS arată culpa acestei instituţii şi deschide calea protestelor împotriva unei astfel de atitudini.

Precizăm că documentul face parte din demersurile inteligente pentru obţinerea drepturilor salariaţilor şi asigurarea capacităţii de furnizare a serviciilor medicale, ele fiind acţiuni ce vin în completarea protestelor inteligente”, se mai spune în comunicatul remis presei. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy