Femeie arsă dusă cu elicopterul la Timișoara

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Femeia a fost transportată cu un elicopter SMURD la Iași
Femeia a fost transportată cu un elicopter SMURD la Iași

O femeie în vârstă de 68 de ani, care este la Spitalul de Urgenţă din Piteşti, după ce a suferit arsuri gradul 3 în proprție de 25% și arsuri de gradul doi pe suprafața corpului, în această dimineaţă, în urma unei explozii, ar putea fi transferată cu elicopterul la Spitalul Județean din Timișoara.

Femeia, de profesie aststentă medicală, a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Piteşti, după ce a suferit arsuri gradul 3 în proporție de 25% și arsuri de gradul doi pe suprafața corpului. Din cauza stării grave în care se afă și pentru că spitalul nu are condițiile necesare tratării acestor arsuri, pacienta trebuie trimisă în spitalele în care se tratează marii arși. Va fi transferată cu elicopterul la Spitalul Județean din Timișoara, unde există unitate de arși, după ce se încercase trasnferarea la București.

Întrebată de presă de ce niciun spital din București nu preia această pacientă, Sorina Pintea, ministrul Sănătății a declarat că „Nu este un refuz. Niciun spital nu a spus clar că refuză. Sunt documente în evaluare. Dacă pacienta necesită să fie transferată în străinătate, acest lucru se va întâmpla. În București există în acest moment un singur loc pentru marii arși. Dacă va fi cazul, va fi transferată inclusiv în străinătate", potrivit Digi24.

Locul liber din București este cel de la Spitalul Bagdasar Arseni, se pare însă că un comitet operativ a decis că pacienta ar trebui trimisă la Timișoara.
Șefa Sănătății a subliniat că sunt doar 11 locuri pentru marii arși în spitalele din România și în situația în care nu sunt locuri disponibile în țară nu este nicio problemă să fie transferată în străinătate. Starea femeii este stabilă, e mai bună decât la internare, dar gravă.

Femeia în vârstă de 68 de ani a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după ce a căzut pe o plită electrică.

"Am găsit-o eu la miezul nopţii, când am venit de la uzină. Atunci am chemat ambulanţa. (...) A căzut pe o plită electrică, era arsă la ambele picioare", a declarat fiul femeii pentru Agerpres.

Bărbatul a povestit că mama lui era conştientă în momentul în care a găsit-o, după cinci ore de la producerea accidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel