Femeie din Shanghai, declarații despre lockdown-ul din China: Suntem închiși în casă, NU ne lasă să ieșim! Primim mâncare de la Guvern

Femeie din Shanghai - Foto: Pexels @Andrea Piacquadio
Femeie din Shanghai - Foto: Pexels @Andrea Piacquadio

O femeie din Shanghai a făcut dezvăluiri despre situația COVID-19 din China.

O femeie din Shanghai, China, a vorbit miercuri, la B1 TV, despre cum se descurcă locuitorii metropolei în contextul carantinei anti-COVID extrem de stricte ce a fost impusă de autorități luna trecută.

În unele zone, restricțiile au fost puțin relaxate, iar oamenii au voie acum sa se plimbe în jurul locuințelor, dar, în rest, lumea nu are voie să iasă din casă decât pentru fi testată COVID.

"Suntem închiși în casă și nu ne dă voie să ieșim"

 

Femeia susține că primesc mâncare de la Guvern și-și mai cumpără ei prin intermediul aplicațiilor, doar că în acest caz, nu sunt destui livratori.

"De luna trecută, cam din 25, suntem închiși în casă și nu ne dă voie să ieșim, dar putem să coborâm pentru a face teste. În rest, doar acasă.

Am citit niște știri din presa internațională, dar cel puțin pentru mine am ceva de mâncat și cumpărăm prin aplicație dimineața sau seara și ne ajutăm între noi, vecinii, să schimbăm ce trebuie. Primim de la Guvern legume, ulei, primim tot ce e de mâncare", a susținut femeia.

În plus, ea a mai afirmat că prețurile au crescut cam de trei ori: "Noi am facut multe cumpărături, că trebuie să facem depozite în casă".

"Mâncare avem, dar lipsește livrarea", a mai spus ea.

Sunt testați o dată pe zi. Oamenii pozitivi sunt duși într-un spital improvizat

 

Femeia din Shanghai a susținut apoi că sunt testați o dată pe zi, iar cei care au rezultat pozitiv sunt duși într-un spital improvizat, un pavilion cu multe paturi.

Totodată, a mai zis că în cartiere există un așa-numit "grup de mâncare", acolo unde oamenii anunță dacă au nevoie de ceva anume, iar dacă, de exemplu, sunt 50 de persone care au nevoie de lapte, există un organizator care se ocupă să ia legătura cu producătorul. Când sunt cumpărate cantități mai mari, prețul e mai mic. Iar distribuitorul livrează produsul la bloc.

În continuare, femeia a mai spus că Shanghaiul are 26 de milioane de locuitori, mai mult decât întreaga populație a României.

La început "nimeni nu a fost pregătit. Nu a fost așa de în regulă, dar acum mi se pare că situația e din ce în ce mai bună. Azi de exemplu, avem două sectoare deschise parțial, adică oamenii pot ieși în jurul străzii, se pot face plimbări la parc", a mai spus aceasta.

Planul "zero-COVID" al Chinei, cel mai mare RISC al anului 2022, înaintea războiului Putin. Epidemiolog: Carantină SEVERĂ

 

Strategia foarte strictă "zero-Covid" a Chinei nu va putea limita răspândirea variantei super-contagioase a Covid-19, adică Omicron, spune un epidemiolog american. „

"A încerca să oprești Omicron este ca și când ai încerca să oprești vântul", a spus acesta, pentru CNBC.

Este vorba despre medicul epidemiolog Michael Osterholm, director al unui centru de cercetare a bolilor infecțioase din SUA, care este de părere că Beijingul nu se va putea folosi de aceleași "tactici autoritare" împotriva Omicron din cauză că această tulpină este diferită de toate celelalte variante apărute până acum.

China este într-o poziție unică de vulnerabilitate în fața variantei Omicron din mai multe motive, potrivit doctorului american.

Cercetările preliminare arată că vaccinurile dezvoltate de China, Sinovac și Sinopharm, nu sunt "foarte eficiente" împotriva acestei variante și în același timp, succesul Chinei în prevenirea răspândirii Covidului de până acum a dus la situația în care o mare parte a populației rămâne vulnerabilă în fața noii tulpini.

Potrivit consultanților de la Eurasia Group, politica "zero-Covid" a Chinei reprezintă cel mai mare risc al anului 2022, fiind clasificat drept un risc mai mare decât tensiunile cu Rusia, programul nuclear al Iranului sau efectele măsurilor de combatere a schimbărilor climatice.

"Politica Chinei va eșua". Ce spune ministrul Alexandru Rafila despre planul Chinei - citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel