Flori, fetița crescută cu pufuleți și ceai și-a aflat povestea. Cum arată acum, la 12 ani: A început să plângă când s-a văzut. A trebuit să îi spunem...

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Flori - Foto: Next Star
Flori - Foto: Next Star

Flori, fetița hrănită doar cu pufuleți și ceai când era mică, și-a aflat povestea de la medicii care au adoptat-o.

Florentina, fetița din Vaslui hranită doar cu ceai și pufuleți de mama ei, a crescut și este extrem de frumoasă și sănătoasă. În anul 2014, Flori a ajuns în spitalul de la Iași, cu diagnosticul de malnutriție, cântărind doar 5 kg la 4 ani.

La acea vreme, medicii de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași au rămas uluiți atunci când s-au ocupat de cazul ei, pentru că trupul ei fragil era aproape în stadiul de comă, după ce părinții ei au hrănit-o numai cu pufuleți, cât să-i "amăgească" foamea.

De atunci, fetița a fost înfiată de medicul Maia Tudose de la Spitalul de copii "Sfânta Maria" din Iași și de soțul ei, cel care a vorbit despre lupta pe care au dus-o cu micuța.

Florentina are acum 12 ani și și-a aflat povestea de viață. 

Aragazul, nociv și interzis în UE. Cum distruge întreaga lume. Atenție la asta când gătești. Paparau: Asta reduce oxigenul respirat! În România mulți se încălzesc direct la flacăra aragazului

"Are 12 ani acum și a plâns când a aflat de trecutul ei", a povestit Dragoș Tudose, tatăl fetiței, care a dezvăluit reacția fetiței atunci când și-a aflat povestea: "A început să plângă… Când s-a văzut, a început să plângă, s-a liniștit, dar, da, a început să plângă destul de tare. Am luat-o în brațe, am ieșit în oraș numai noi doi cu ea".

"Am avut aceste discuții, mai ales că, înainte să încheiem procesul de adopție, a trebuit să îi spunem că este adoptată, pentru că ne-au pus cei de la Protecția Copilului să facem asta.

Am apelat la un psiholog și s-a făcut o povestioară pe care să o înțeleagă. Dar, destul de recent, acum câteva luni, da, i-am arătat, pentru că trebuie să îi arătăm. Mai bine îi arătăm noi și îi spunem, îi povestim, decât să afle ea pe Internet", a mai spus el, care a completat că "Flori este acum o mică domnișoară. Este un copil frumos, vesel, inteligent și energic".

2. -imagine fara descriere- (flori--fetita-crescuta-cu-pufuleti-si-ceai-si-a-aflat-povestea-a-inceput-sa-planga-cand-s-a-vazut--a-trebuit-sa-ii-spunem---1_89641800.png)

Foto: Antena 3

"Ea avea deficiențe de vorbire și trebuia preluată de un centru de plasament pentru copii cu handicap. Când am auzit, am luat hotărârea să facem ceva"

Vaccinul gripal: ce faci dacă ai trecut deja prin boală. Marinescu: Poate fi făcut și acum, cât mai repede, efect în 10 zile! Se ajunge la insuficiență respiratorie, complicații pulmonare

Părinții naturali ai Florentinei erau din comuna Soleşti, judeţul Vaslui, şi au fost decăzuţi din drepturi după ce autorităţile au stabilit că fetiţa a fost înfometată. Ulterior, în anul 2016, mama naturală a fetiţei s-a stins din viaţă, iar apoi tatăl ei a acceptat să fie dată spre adopţie.

"Nu ne-am gândit atunci să o adoptăm în mod cert. Pur și simplu ne-am atașat de ea. Plimbările au fost multe și din ce în ce mai dese. Ea avea deficiențe de vorbire și trebuia preluată de un centru de plasament pentru copii cu handicap. Din momentul în care am auzit că am putea să o pierdem am luat hotărârea de a face ceva și am reușit asta prin plasamentul de urgență în vederea adoptării", a povestit Dr. Dragoș Tudose, tatăl adoptiv al fetiței, la Antena 3.

Acum, Flori are o familie care o iubește necondiționat și care o îngrijește ca pe ochii din cap. Mai mult, Maia și Dragoș Tudose au adus pe lume gemeni, iar Florentina are acum o familie numeroasă.

Infecție urinară: simptome, cauze, tratament. Cum apare CISTITA și cum trebuie să te ștergi corect: Nu orice usturime sau urinare frecventă este o infecție urinară!

Disforia de gen sau transsexualitatea: ce înseamnă și la ce vârstă apare. Care sunt primele semne. Badiu: Asta atrage atenția

Vezi aici povestea lui Flori:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel