Fost președinte de stat, mort din cauza COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Lumânare aprinsă
Lumânare aprinsă

Fostul președinte al statului Burundi, Pierre Buyoya, a murit din cauza COVID-19, în timp ce era transportat spre un spital din Paris unde urma să fie tratat.

Fostul președinte al statului Burundi, Pierre Buyoya (care a condus țara în două mandate, între anii 1987-1993 și 1996-2003) a murit la Paris, la vârsta de 71 de ani, din cauza COVID-19, a confirmat familia acestuia, pentru AFP. 

„Președintele Pierre Buyoya a murit aseară la Paris. Avea COVID-19,” a spus un membru al familiei sale.
Buyoya „a fost internat miercuri săptămâna trecută la Bamako, unde a fost plasat pe un aparat respirator. (...)A fost transferat la Paris ieri după-amiază (miercuri, n.r.). Avionul său a făcut escală și a sosit în Franța seara. A murit în timp ce ambulanța în ducea la spitalul din Paris unde urma să fie tratat”, a spus sursa citată.

Fostul președinte al statului Burundi a avut și funcția de Înalt Reprezentant al Uniunii Africane (UA) pentru Mali și Sahel din 2012 până la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an.

În oiunie anul acesta, președintelele în funcție al Burundi la acel moment, Pierre Nkurunziza, a fost primul șef de stat din lume care a murit din cauza COVID-19, titra presa internațională, deși oficialii guvernamentali insistau că moartea s-a datorat unui infarct. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel