Președintele Burundi, primul șef de stat care a murit din cauza COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Pierre Nkurunziza. Foto: Facebook/pagina oficiala
Pierre Nkurunziza. Foto: Facebook/pagina oficiala

Președintele Burundi este primul șef de stat din lume care a murit din cauza COVID-19, titrează presa internațională, deși oficialii guvernamentali insistă că moartea s-a datorat unui infarct. 

Președintele burundian a murit din cauza infectării cu coronavirus, potrivit unor medici de la spitalul unde a fost transportat de urgență în ziua decesului, notează DailyMail. 

Pierre Nkurunziza, care era președinte ale Burundi din 2005, a murit pe 8 iunie, iar cauza oficială a morții a fost un infarct.  Dar o sursă medicală din spitalul Karusi, unde a murit Nkurunziza, a confirmat că președintele avea „suferințe respiratorii grave” înainte de moartea sa.

Medicii de la Spitalul universitar Kamenge din Bujumbura au declarat, pentru AFP, că șeful institutului de sănătate publică le-a cerut singurul ventilator al spitalului și pe șeful serviciului Terapie Intensivă „în numele Președinției”, luni, 8 iunie, la 10 dimineața ”.

Președintele a fost transportat la spitalul din Karusi imediat după asta, dar era „prea târziu”, „era deja mort”, a spus o sursă medicală din Karusi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel