Fumat pe plajă? Interzis în această regiune turistică

Adisa Codruț / 13 oct 2019 / 17:08
Plajă  FOTO: Pixabay
Plajă FOTO: Pixabay

Un stat american de coastă interzice, de anul viitor, fumatul în parc și pe plajă. Cei care vor fi prinși fumând în aceste zone, vor fi amendați.

Fumat, plajă. Statul California va interzice fumatul în parcurile și plajele de stat de anul viitor. Legea interzice și aruncarea deșeurilor de țigări și țigarete în parcuri și pe plaje. Încălcările legii vor fi pedepsite cu amendă de 25 de dolari.

Guvernatorul Californiei, democratul Newsom, a anunțat vineri că a semnat proiectul de lege. Iar acesta acoperă fumatul țigărilor tradiționale, dar și fumatul electronic. În schimb, fumatul va fi în continuare permis în parcările la plaje și parcuri. Producțiile de filme și televiziune pot încă permite oamenilor să fumeze pe proprietatea statului cu permisiunile corespunzătoare.

Până la această lege, California interzicea fumatul în centrele de îngrijire a copiilor, la o distanță de 7,6 metri de pe piețele fermierilor, în clădirile guvernamentale și în transportul public. Orașele și formele administrative americane au libertatea de a adopta propriile legi privind fumatul.

Statul California are aproximativ 280 de parcuri de stat și 340 de mile (547 de kilometri) de coastă. O analiză legislativă, citată de medicalxpress, prevede că punerea a peste 5.000 de semne care avertizează oamenii de interdicție va costa sistemul parcurilor de stat aproape 2 milioane de dolari.

Legea este susținută de numeroase grupuri medicale și de mediu, precum și de orașele Huntington Beach și Santa Monica. Mulți republicani din legislativ au votat împotriva măsurii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy