Fumatul. Cum vor americanii să-l reducă

Angela Sabău |
Data publicării:
Fumatul dăunează sănătății
Fumatul dăunează sănătății

Fumatul, care cauzează mii de decese anual în întreaga lume, ar putea fi redus considerabil printr-o strategie ce ar putea fi pusă în practică în SUA.

Majoritatea americanilor sunt de acord cu obligarea companiilor de tutun să scadă nivelul de nicotină din țigări, pentru a reduce dependența. Asta au descoperit cercetătorii de la Centrele din S.U.A. pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), atunci când au vizitat mai mult de 4.000 de adulți din SUA în vârstă de peste 18 ani, scrie medicinenet.com. "Țigările și alte produse din tutun sunt responsabile pentru povara copleșitoare a morții și a bolilor cauzate de consumul de tutun în Statele Unite", a declarat Corinne Graffunder, directorul Biroului CDC privind fumatul și sănătatea.

"Scăderea nivelului de nicotină din țigări ar putea ajuta fumătorii să renunțe și ar putea face mai puțin probabil ca generațiile viitoare să devină dependente de aceste produse", a adaugat Graffunder într-un comunicat de presă.

Fumatul este principala cauză a bolilor și a deceselor care ot fi prevenite, în Statele Unite și cauzează anual aproximativ 480.000 de decese. Aproximativ două treimi dintre fumătorii adulți doresc să renunțe la fumat, dar mai puțin de 10% dintre ei reușesc să renunțe în fiecare an, în principal din cauza nicotinei din țigări, potrivit CDC.

Constatările au fost publicate online 11 iulie în American Journal of Preventive Medicine.

Reducerea nicotinei din țigarete la un nivel la care să nu dea dependență este una dintre cele modalitățile posibile de reducere a fumatului, potrivit raportului american Surgeon General 2014.

În martie 2018, Administrația SUA pentru Alimentație și Medicamente a declarat că va căuta o contribuție publică la un standard propus pentru reducerea nivelului de nicotină din țigarete la un nivel minim sau non-dependență.

Acest standard propus ar împiedica circa 33 de milioane de persoane să înceapă să fumeze și să prevină 8,5 milioane de decese legate de fumat, până în anul 2100, potrivit unui studiu recent.

"Am făcut progrese considerabile în reducerea fumatului în ultimii jumătate de secol prin implementarea unor strategii bazate pe populație", a declarat Brian King, director adjunct pentru traducerea cercetărilor în cadrul Biroului CDC privind fumatul și sănătatea.

"Reducerea nivelului de nicotină în țigarete ar putea completa aceste strategii și ne va aduce cu un pas mai aproape de o societate fără boală și moarte legate de tutun", a concluzionat King.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel