Galați, Peste 2.500 de persoane, diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii

Peste 2.500 de persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate, în ultima săptămână de raportare, cu viroze respiratorii şi pneumonii, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi (DSP), Liliana Iordăchescu.

Potrivit acesteia, un număr de 2.364 de persoane au fost înregistrate cu viroze respiratorii, cele mai multe la categoria de vârstă 5-14 ani, unde au fost 760 de cazuri. În 87 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital, anunță Agerpres.

În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 187 de cazuri, cele mai multe, 61, la categoria de vârstă 2-4 ani. 67 de persoane au necesitat internarea.

"Numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate la nivelul judeţului Galaţi este în limitele normale, iar în ceea ce priveşte ultima săptămână de raportare situaţia din Galaţi este, numeric vorbind, cu 1, 7 % sub media naţională", a precizat Liliana Iordăchescu.

Ea a mai spus că DSP a reînceput monitorizarea situaţiei epidemiologice din punctul de vedere al afecţiunilor respiratorii de la începutul lunii octombrie.

"De la începutul lunii şi până acum s-au înregistrat 9.200 de cazuri de viroze respiratorii şi 734 de pneumonii , dar numărul este în limitele celui înregistrat anul trecut. Nu s-a înregistrat niciun caz de gripă", a menţionat Iordăchescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel