Galați, Peste 2.500 de persoane, diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii

Georgiana Ioniță / 31 oct 2019 / 11:54

Peste 2.500 de persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate, în ultima săptămână de raportare, cu viroze respiratorii şi pneumonii, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi (DSP), Liliana Iordăchescu.

Potrivit acesteia, un număr de 2.364 de persoane au fost înregistrate cu viroze respiratorii, cele mai multe la categoria de vârstă 5-14 ani, unde au fost 760 de cazuri. În 87 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital, anunță Agerpres.

În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 187 de cazuri, cele mai multe, 61, la categoria de vârstă 2-4 ani. 67 de persoane au necesitat internarea.

"Numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate la nivelul judeţului Galaţi este în limitele normale, iar în ceea ce priveşte ultima săptămână de raportare situaţia din Galaţi este, numeric vorbind, cu 1, 7 % sub media naţională", a precizat Liliana Iordăchescu.

Ea a mai spus că DSP a reînceput monitorizarea situaţiei epidemiologice din punctul de vedere al afecţiunilor respiratorii de la începutul lunii octombrie.

"De la începutul lunii şi până acum s-au înregistrat 9.200 de cazuri de viroze respiratorii şi 734 de pneumonii , dar numărul este în limitele celui înregistrat anul trecut. Nu s-a înregistrat niciun caz de gripă", a menţionat Iordăchescu

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy