HIV, imunitate prelungită: Molecula capabilă să prelungească durata unui vaccin

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecția cu virusul HIV
Infecția cu virusul HIV

Un nou medicament adjuvant prelungește durata imunității împotriva HIV. Cercetătorii au descoperit o moleculă sintetică în prezența imunitatea împotriva HIV este prelungită, dar ar putea fi utilizată chiar și la vaccinul împotriva COVID-19.

Cercetătorii de la Centrul Național de Cercetare a Primului Yerkes și Emory Vaccine Center (EVC) vor arăta pentru prima data un nou medicament, numit 3M-052, ce ajută la inducerea imunității de lungă durată împotriva HIV. Rezultatele studiului sunt publicate astăzi în Science Immunology. În acest studiu pre-clinic care a cuprins 90 de maimuțe rhesus, cercetătorii au arătat 3M-052, o nouă moleculă sintetică mică, care vizează un receptor specific (TLR 7/8) - celule plasmatice ale măduvei osoase de lungă durată specifice vaccinului, induse cu succes (BM-LLPCs), care sunt critice pentru imunitatea durabilă. Într-o observație uimitoare, BM-LLPC-uri induse de 3M-052 au fost menținute la un număr mare pentru mai mult de un an după vaccinare. Acest interval prelungit nu este posibil numai în monitorizarea eficacității pre-clinice, dar este foarte informativ în selectarea candidaților la vaccin.

Autorul principal Rafi Ahmed, doctor, director al Emory Vaccine Center, explică, „Cheia unui vaccin de succes este durabilitatea răspunsurilor imunitare. Anticorpii oferă prima linie de apărare împotriva agenților patogeni, iar nivelurile de anticorpi sunt menținute de generarea de celule plasmatice cu viață lungă care se află în măduva osoasă. Studiul nostru identifică un adjuvant care este eficient în generarea unor astfel de celule plasmatice cu durată lungă de viață în măduva osoasă. Această constatare are implicații pentru dezvoltarea vaccinurilor de succes împotriva HIV, gripă și, mai ales importante acum, COVID-19.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel