Imunitatea la COVID, la șase luni după boală. STUDII

Angela Sabău |
Data publicării:
COVID-19, tratament      Foto: pexels.com
COVID-19, tratament Foto: pexels.com

Cercetările recente indică o imunitate de durată după recuperarea după COVID 19.

O cercetare efectuată recent, finanțată parțial de Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) și Institutul Național al Cancerului (NCI) al NIH, a constatat că sistemul imunitar păstrează o amintire a infecției după recuperarea de COVID-19. Celulele și proteinele imune care circulă în organism pot recunoaște și ucide agentul patogen dacă este întâlnit din nou, protejând împotriva bolii și reducând severitatea bolii.

Protecția imună implică componente precum anticorpii, care sunt proteinele care circulă în sânge și recunosc virușii și îi neutralizează, iar diferitele tipuri de celule T ajută la recunoașterea și uciderea agenților patogeni. Celulele B produc noi anticorpi atunci când organismul are nevoie de ei.

Aceste componente au fost găsite la pacienții cu COVID-19 recent recuperați. Dar detaliile acestui răspuns imun și cât durează acesta după infecție au fost neclare.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Ce ar trebui să mănânci pentru a-ți asigura necesarul de vitamina D

Cercetătorii au descoperit răspunsuri imune durabile la majoritatea persoanelor studiate. Anticorpi împotriva proteinei spike a SARS-CoV-2, pe care virusul o folosește pentru a pătrunde în celule, au fost găsiți la 98% dintre participanți la o lună după debutul simptomelor.

În cadrul cercetării s-a observat că celulele B specifice virusului au crescut în timp la pacienții cu COVID-19 recent recuperați. Ei au avut mai multe celule B cu memorie la șase luni, decât la o lună după apariția simptomelor.

Nivelul celulelor T care recunosc și ucid agenții patogeni a rămas, de asemenea, ridicat după infecție. La șase luni de la debutul simptomelor, s-a observat că 92% dintre participanți aveau celule T CD4+ care au recunoscut virusul. Aproximativ jumătate dintre participanți aveau celule T CD8+, care ucid celulele care sunt infectate de virus.

În ceea ce privește anticorpii, numărul diferitelor tipuri de celule imunitare a variat substanțial între indivizi. Orice nivel de severitate a bolii a diferențelor de gen nu a putut fi luat în considerare pentru această variabilitate.

Sursa, AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel