Încălzirea globală, pericol pentru femeile însărcinate. Nașteri premature

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:


Un nou studiu constată că femeile riscă să nască mai devreme din cauza temperaturilor ridicate provocate de criza climatică.

 

Potrivit raportului, criza climatică va afecta profund sănătatea fiecărui copil în ziua de azi

Studiul, publicat luni în revista Nature Climate Change, a descoperit că în zilele în care temperaturile au trecut de 90 de grade Fahrenheit (32,2 grade Celsius), natalitatea crește cu 5%. Ratele nașterilor sunt crescute și în ziua următoare, poate pentru că travaliul a continuat și a doua zi, a spus studiul. După scăderea temperaturilor, natalitatea scade, notează CNN.

O creștere de 5% s-ar putea să nu pară mult, dar autorii estimează că într-o perioadă de 20 de ani, în medie, 25.000 de sugari s-au născut mai devreme în Statele Unite, ca urmare a temperaturilor ridicate. Aceasta echivalează cu o pierdere de peste 150.000 de zile gestaționale anual în Statele Unite ale Americii din 1969 până în 1988.

Reducerea medie a lungimii gestaționale este de aproximativ 6,1 zile, a constatat studiul, dar în unele cazuri, bebelușii s-au născut până la două săptămâni mai devreme.

Studiile anterioare au descoperit că mamele se confruntă cu un risc crescut de preeclampsie, hipertensiune și alte probleme de sănătate cu temperaturi mai ridicate. În ultimele săptămâni ale bebelușului în pântece, există creștere dramatică a creierului și o creștere fizică rapidă. Studiile au arătat că bebelușii născuți timpuriu au un risc mai mare de boli precum astmul, un risc mai mare de întârzieri în dezvoltarea și un risc mai mare pentru care copilul va trebui să fie spitalizat devreme în viață.

Studiul nu explică legătura dintre căldura extremă și nașterile anterioare. Studiile efectuate la animale au arătat că stresul termic poate crește cantitatea de oxitocină pe care o produce o mamă. La mamele umane, nivelul acestei neuropeptide crește la începerea travaliului. O altă teorie este că căldura extremă poate provoca livrări anterioare din cauza stresului cardiovascular.

Alte studii au remarcat conexiunile negative dintre temperaturile mai calde și nașterile atât la oameni, cât și la animale. Acest studiu mare a cuprins 56 de milioane de nașteri. În loc să folosească înregistrări de lungime gestațională, care ar putea fi raportate greșit, autorii au analizat natalitățile zilnice, care tind să fie mai exacte.

Având în vedere că criza climatică va aduce zile mai calde, nașterile timpurii ar putea deveni o problemă mult mai mare în Statele Unite și în întreaga lume. Acest studiu a analizat datele din 1969 până în 1988. De atunci au fost multe mai multe zile fierbinți record, și sunt așteptate mai multe în viitor, dacă lumea nu reduce emisiile de carbon și nu împiedică încălzirea ulterioară.

Conform proiecțiilor climatice, spune noul studiu, s-ar putea pierde 250.000 de zile gestaționale suplimentare în fiecare an până la sfârșitul secolului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel