Incendiu din cauza unei țigări la Spitalul Municipal Roman. Pacienți evacuați

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ISU Neamț
Foto: ISU Neamț
  • Foto: ISU Neamț

După spitalul din Piatra Neamț, un nou incendiu izbucnește într-un spital din România. De data aceasta cauza este o țigară aruncată într-un tomberon.

Conform ISU Neamț, incendiul izbucnit noaptea trecută la Secția de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman ar fi fost provocat de fumatul în locuri nepermise. 

„Misiune de stingere a unui incendiu produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 EPA și 1 TIM) și voluntari din cadrul SVSU Roman.

Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1.

Etajul clădirii era inundat de fum.

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat la locul de muncă.

Pompierii au evacuat încă 10 pacienți.

Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman  din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel