Îndemnul unei medic: VACCINAȚI-VĂ! Nu contați pe remedii pentru COVID, niciunul nu e de tipul „Ridică-te Lazăr și umblă”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinul COVID oferă protecție ca să nu ajungeți pe patul de spital, intubat la Terapie Intensivă. Foto: RoVaccinare
Vaccinul COVID oferă protecție ca să nu ajungeți pe patul de spital, intubat la Terapie Intensivă. Foto: RoVaccinare

Dr. Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din București, are un îndemn pentru cei nehotărâți: VACCINAȚI-VĂ, întrucât COVID-19 nu are propriu zis leac! Nu contați pe remedii, pentru că niciunul nu e de tipul „Ridică-te Lazăr și umblă”, spune acesta. 

„VACCINAȚI-VĂ!

Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinistă știe faptul că boala asta, COVID, nu are propriu zis leac.

Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, și aștepți ca boala să treacă.

Toate remediile de care se vorbește au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinței de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni.

Nici unul din remedii nu este de tipul „Ridică-te Lazăr și umblă” și, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viață pe care l-a dus, a bolilor pe care le are și modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice. 

Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape.

În lipsa vaccinării, atuurile noastre în fața epidemiei astea sunt : procentul totuși redus de forme mortale, robustețea fiecăruia și menținerea în viață a muribunzilor până ce, câte unul, până la urmă scapă.

Nu contați pe tratamente.

Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir.

Nu în înțelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa. 

Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile și ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proștii la bolnavi. 

Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre. Și cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcțională .

De ce scriu asta?

Că să vă vaccinați. Să nu contați pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță.

Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absență motivată și pupu de la mama.” A scris dr Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din București, într-un mesaj preluat pe pagina de Facebook ROVaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel